Udvarhelyi dominancia az első hazai teqball-bajnokságon


-A A+

Az udvarhelyi Góbék Teqball Team mindhárom kategóriában (egyéni, páros, vegyes-páros) elhódította az elsőséget a történelmi eseménynek számító első hazai tegball-bajnokság első fordulójában, melyet a hétvégén rendeztek meg Székelyudvarhelyen.

Két napon át pattogott a focilabda görbített asztalokon Székelyudvarhelyen, ahol a premiernek számító első országos teqball-bajnokságot hozta tető alá a Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team, marosvásárhelyi Teqball Romania, valamint a budapesti Teqball Központ.

A Romanian Teqball Challeneger Series négyfordulós bajnokság első fordulójában, a székelyudvarhelyi sportcsarnok melletti műgyepes pályán szombaton és vasárnap egyéni, páros és vegyes páros versenyszámokban mérte össze tudását a Székelyudvarhelyről, Székelykeresztúrról, Kolozsvárról, Zilahról és Nagyváradról érkező mintegy félszáz résztvevő. A mezőny java részét, 31 játékost, (ahogy a teljes játékvezetői gárdát is) az udvarhely Góbék adták, hiszen a Küküllő partján működik az ország első és mindeddig egyetlen professzionális teqball-csapata.

„Történelmi eseménynek is nevezhetjük, végre elértünk arra a pontra, hogy útnak indítsuk az első hazai teqball-bajnokságot. Az ilyen versenyeken világranglista pontokat adnak, így egyre több ország kezdett hasonló tornákat szervezni. Hiszen minél több forduló van, annál több pontot lehet begyűjteni, másrészt a sportág népszerűsítése is nagyobb teret kap” - nyilatkozta a szervezők részéről Ilyés Szabolcs.

A kétnapos verseny abszolút Góbé-dominanciával zárult, az udvarhelyi csapat mindhárom kategóriában (egyéni, páros, vegyes-páros) elhódította az elsőséget  és további három dobogós helyezést is szerzett.

A következő, második fordulót Kolozsváron rendezik október 30-31-én.








EZT OLVASTA MÁR?

X