Futballtehetséget fejlesztő új magyar sport hódít Amerikában


-A A+

Profi és amatőr labdarúgók technikai tudásának fejlesztését szolgálhatja egy új magyar találmány és az arra épülő sport, a Teqball. Amerikában már most nagy sikere van. Passzolhatnak, dekázhatnak, de akár még fejelhetnek is – a lényeg itt is ugyanaz mint a nagypályán – kézzel nem szabad a labdához érni. Ez az új magyar találmány a Teqball, amihez nem kell más, csak egy labda és egy asztal. Párban és csapatban is lehet játszani.

Két fiatal három éve kezdte el fejleszteni az új sporteszközt. Egy íves asztalt találtak ki - amiről könnyebben pattan a játékosokhoz a labda. A Teqball fából készült, ez lesz valószínűleg a végleges anyaga is. „A kipattanás miatt fontos, hogy egy kemény, strapabíró, minden időjárásnak ellenálló anyagból készüljön” – mondta Borsányi Gábor kreatív ötletgazda.

Az új találmányt Magyarországon a foci vb-vel egy időben kezdték el tesztelni. Gleich Barbara az elsőként próbálta ki az új játékot. „Nagyon jónak tartom, mind koordinációs, mind erőnléti szempontból és azt gondolom, hogy bármelyik csapatnak a hasznára lehet” – fogalmazott.

A fejlesztők célja, hogy a labdarúgásnak egy új formáját tegyék elérhetővé mindenki számára. „Új sport nem nagyon jött létre az elmúlt időszakban és a focival kapcsolatban sem találtak ki már sok újdonságot, tehát ebből a szempontból nem csak egy technológiai cég vagyunk, hanem valami különlegesebb és ezért talán nagyobb figyelmet kaphat. És ne feledjük, a világ legnépszerűbb sportja a futball” – mondta Huszár Viktor technikai ötletgazda.

https://www.youtube.com/watch?v=V1V9dYWX7lY&feature=player_detailpage

A Teqball Amerikában már hódit, egyre többen érdeklődnek az új sporteszköz iránt, több neves focista is népszerűsíti. Az első magyarországi versenyt jövő héten, a soproni Volt fesztiválon rendezik.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X