Rafael Nadal bejutott az elődöntőbe a Roland Garroson


-A A+

A címvédő spanyol Rafael Nadal kedd éjszaka három szettben legyőzte az olasz Jannik Sinnert és bejutott a francia nyílt teniszbajnokság férfiversenyének elődöntőjébe. 

A 13. párizsi diadalára készülő Nadal és a mindössze 19 éves riválisa kiélezett csatát vívott az első játszmában. Sinner szinte végig magabiztosan hozta az adogatójátékait, és 5:5-nél sikerült elvennie Nadal szerváját. Ezután viszont megremegett, nem tudta kiszerválni a szettet, majd a rövidítésben is pontatlanabb volt ellenfelénél, két hiba meg egy hálón megpattanó labda megpecsételte a sorsát.

Az elszalasztott lehetőség látszólag nem törte meg a fiatal olasz teniszezőt, aki a második játszma elején jobban játszott a spanyol ellenfelénél, de hiába került 3:1-es előnybe, Nadal gyorsan visszabrékelte. A szakasz hajrájában ráadásul Nadal 4:4-nél nyerte el újra Sinner szervajátékát és végül 6:4-gyel övé lett a szett.

A folytatásra a spanyol egyre jobban teniszezett, Sinner pedig nem tudott neki ellenállni, így a harmadik játszmát simán nyerte Nadal, aki az elődöntőben a 12.-ként rangsorolt argentin Diego Schwartzmannal találkozik majd. Érdekesség, hogy a pályafutása első Grand Slam-elődöntőjére készülő dél-amerikai sportoló szeptemberben, a Roland Garrost megelőző római tornán - karrierje során először - legyőzte a spanyol salakkirályt.

Diego Schwartzman valóságos teniszthrillert játszott az elődöntőben a 3. helyen kiemelt Dominik Thiem ellen, az öt szettes maratoni csata 5 óra 8 percet tartott. 

Halep legyőzője ellenállhatatlanul menetel

Az első helyen kiemelt Simona Halep legyőzésével az idei Roland Garros női versenyének legnagyobb meglepetését okozó Iga Swiatek rendkívül magabiztos játékkal jutott be a női egyes elődöntőjébe. A világranglistán 53. helyezett lengyel játékos két szettben múlta felül Martina Trevisant. A rangsorban 159. olasz teniszező a selejtezőből indulva menetelt a legjobb nyolcig úgy, hogy először szerepelhetett a Roland Garros főtábláján. A mérkőzést ő kezdte jobban 2:0-ra, majd 3:1-re vezetett, onnantól viszont jó darabig csak Swiatek nyert gémet. Előbb besöpörte az első játszmát, azután a másodikban 3:0-ra elhúzott. Trevisan ekkor egyszer elvette a lengyel adogatójátékát, a folytatásban azonban sorozatban bukta el a többit. A mérkőzés 1 óra 20 percig tartott. Swiatek ellenfele az elődöntőben az ugyancsak a selejtezőből érkezett, a világranglistán 131. argentin Nadia Podoroska lesz.

Eredmények, negyeddöntő:
férfiak:
Nadal (spanyol, 2.)-Sinner (olasz) 7:6 (7-4), 6:4, 6:1
Schwartzman (argentin, 12.)-Thiem (osztrák, 3.) 7:6 (7-1), 5:7, 6:7 (6-8), 7:6 (7-5), 6:2
nők:
Podoroska (argentin)-Szvitolina (ukrán, 3.) 6.2, 6:4
Swiatek (lengyel)-Trevisan (olasz) 6:3, 6:1

 
EZT OLVASTA MÁR?

X