A hetedik forduló mérkőzéseivel indul újra a Liga 1


-A A+

A hetedik forduló mérkőzéseivel folytatódik pénteken a labdarúgó Liga 1.

A válogatott fiaskója - három mérkőzés, három vereség - után a hétvégén a 7. forduló mérkőzéseivel folytatódik a labdarúgó Liga 1. Az első, pénteki játéknap valóságos kiesési rangadóval kezdődik, két eddig még nyeretlen csapat, az újonc FC Arges és a szebb napokat is megélt Astra Giurgiu reméli, hogy megszerzi első győzelmét az idei szezonban.

A szombati három mérkőzés mindegyikének lesz erdélyi szereplője: a sort a Medgyesi Gaz Metan nyitja meg, majd a Sepsi OSK reméli, hogy folytatni tudja jó sorozatát Iași-ban. Mint írtuk, az Eb-pótselejtező és a Nemzetek Ligája előtti időszakot a háromszékiek 2 győzelemmel zárták. A nap utolsó összecsapásán a háromszoros címvédő Kolozsvári CFR megpróbálja itthon tartani a három pontot a FC Botoșani elleni mérkőzésen, ugyanis csak így van esélye látótávolságon belül tartani a mindeddig hibátlanul menetelő CSU Craiovát. Nehezíti Dan Petrescu csapatának dolgát, hogy a CFR ettől a héttől - hasonlóképpen a tavalyihoz - kettős terhelés alá esik, ugyanis jövő csütörtökön Szófiában a CSZKA ellen elkezdi szereplését az Európa-liga csoportkörében. 

Nincs hasonló „gondja” a listavezető CSU Craiovának és a dobogó harmadik fokán álló FCSB-nek, így a CFR stábjának egyik legfontosabb feladata az idei szezonban is a játékosok forgatása, az erőnlét szinten tartása lesz. 

Labdarúgó Liga 1, a 7. forduló mérkőzései
FC Argeş-Astra Giurgiu (péntek, 21:00)
Chindia Targoviste-Medgyesi Gaz Metan (szombat, 14:00)
Poli Iași-Sepsi OSK (szombat, 16:30)
Kolozsvári CFR-FC Botoşani (szombat, 21:30)
Nagyszebeni FC Hermannstadt-Aradi UTA (vasárnap, 18:45)
Bukaresti Dinamo-CSU Craiova (vasárnap, 21:30)
FC Voluntari-FC Viitorul (hétfő, 18:00)
Academica Clinceni-FCSB (hétfő, 21:00)







EZT OLVASTA MÁR?

X