Liga 1: győzelemmel hangolt a CFR az Európa Liga csoportkörére


-A A+

Hazai pályán aratott győzelmet a címvédő CFR az első osztályú labdarúgó-bajnokság szombat esti mérkőzésén az FC Botoşani ellen, és ezzel felzárkózott a listavezető Craiova mögé – igaz, az eddig hibátlan Universitatea vasárnap növelheti előnyét.

A kolozsvári összecsapás első negyedórája után már vezetett is a hazai csapat: Debeljuh egy balról érkező beadásból estében csúsztatta a labdát a kapuba, nem sokkal kézőbb pedig Djokovic duplázhatta volna meg a „vasutasok” előnyét, de közel fejese után a kapu fölé szállt a labda.

Az első félidő derekán túl jártunk, amikor egyenlített a moldvai együttes: Fili a 16-os széléről remekül küldte a „pipába” a játékszert. A második félidőben Bălgrădean kapus két remek védéssel mentette meg a CFR-t az újabb kapott góltól, és ahogy a futballban lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A hazaiak védője, Vinicius forgolódott a botoşani-i 16-os előtt, majd elegánsan a léc alá tekert.

Ezzel a góllal nyert a CFR, és kellő önbizalommal várhatja a csütörtöki szófiai meccset, ahol a CSZKA ellen kezdi meg szereplését az Európa Liga csoportkörében.

Liga 1, a 7. forduló: Kolozsvári CFR–FC Botoşani 2–1, gólszerzők: Debeljuh (15.), Vinicius (76.), illetve Fili (26.).
További eredmények:
FC Argeş–Astra Giurgiu 1–0
Chindia Târgoviște–Medgyesi Gaz Metan 1–0
Poli Iași–Sepsi OSK 1–4
FC Hermannstadt–UTA (vasárnap, 18,45)
Bukaresti Dinamo–Universitatea Craiova (vasárnap, 21.30)
FC Voluntari–Viitorul (hétfő, 18.00)
Academica Clinceni–FCSB (hétfő, 21.00)

(A nyitóképen a győztes gól szerzője, Vinicius ünnepel | Fotó: gsp.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X