La Liga: kikapott a Barcelona és a Real Madrid


-A A+

Mind a címvédő Real Madrid, mind a nagy riválisa, a Barcelona is 1–0-ra kikapott szombaton a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 6. fordulójában.

A Real veresége volt a nagyobb „égés”, a fővárosiak ugyanis hazai pályán kaptak ki a Cádiztól, amely történetes során még soha nem tudta idegenben legyőzni a királyi gárdát. A meccs egyetlen gólját Lozano szerezte, és a Cádiz győzelmével a Real elveszítette az Alfredo Di Stéfano Stadionban eddig őrzött veretlenségi szériáját (a Santiago Bernabeu-stadion átépítés alatt áll), és az idény első kudarcát szenvedte el.

A Barcelona a Getafe otthonában lépett pályára – pontosabban a Fe otthonában, ugyanis a hazaiak erre az egy meccsre megváltoztatták a klub nevét. Elhagyták az első négy betűt, így maradt a Fe, ami spanyolul hitet jelent. A csapat a koronavírusban szenvedők iránti tiszteletből döntött így. A hit – úgy látszik – erőt is adott, mert Jaime Mata tizenegyesgóljával (56. perc) a vendéglátók diadalmaskodtak.

Ronald Koeman, az FC Barcelona vezetőedzője kritikával illette csapatát a vereséget követően. „Nem játszottunk elég jól, különösen a második félidőben mutatott futballunk nem tetszett – idézte a holland szakvezetőt a madridi Marca. – Túl gyakran vesztettük el a labdát, és lehetővé tettük, hogy az ellenfél veszélyes helyzeteket alakítson ki."

Koeman, aki a katalán együttessel nyári szerződtetése óta először kapott ki, kitért a büntetőre is, amelynek értékesítésével a Getafe otthon tartotta a három pontot. „Nem tudom, hogy tizenegyes volt-e, vagy sem, de a Getafe-játékosok keresték a lehetőséget, hogy büntetőhöz jussanak, mi pedig szenvedtünk ettől” – mondta.

 

A Koeman irányította katalán csapat a hétvégi La Liga-forduló után kedden a Ferencvárost fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A spanyol bajnokságban a Real Madrid 5 meccsen szerzett 10 pontjával vezet, az ugyancsak 10 pontos Getafe, Cádiz és Granada előtt, míg a Barcelona 4 meccsen gyűjtött 7 pontjával a kilencedik helyen áll.








EZT OLVASTA MÁR?

X