Bajnokok Ligája: a hajrában mentett pontot a Ferencváros


-A A+

FRISSÍTVE: Kétgólos hátrányból felállva döntetlent játszott második mérkőzésén a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében a Ferencvárosi Torna Club, amely szerda este hazai pályán fogadta a Mircea Lucescu edzette Dinamo Kijevet.

Magyar csapat 25 év után szerzett újra pontot a legrangosabb európai kupában, amely a mostani kiírásban 900 ezer eurót ér. Ezt megelőzően 1995. november 22-én a Ferencváros a svájci Grasshoppers együttesével játszott 3–3-as döntetlent.

A vendégek az Ihor Haratin kezezése miatt megítélt büntetőből kerültek előnybe a 28. percben, majd a 41. percben Carlos De Pena fejezett be eredményesen egy villámgyors kijevi támadást. A zöld-fehérek az 59. percben Tokmac Nguen kapufás góljával szépítettek, a 90. percben pedig Franck Boli találatával egyenlítettek.

Nagy iramban indult a találkozó, az első kapura lövést Isael eresztette meg a 7. percben. Az első nagy helyzetre a 19. percig kellett várni, ekkor Karavajev tört a 16-oson belülre, de közeli lövésére Dibusz leért. A 28. percben a vendégek büntetőből megszerezték a vezetést és magabiztosan futballoztak, a Ferencváros közel sem tudott olyan veszélyes helyzeteket kialakítani, mint múlt kedden Barcelonában. A hazaiak a legrosszabbkor, néhány perccel a szünet előtt kapták a második gólt, így nehéz helyzetből várták a folytatást.

A fordulást követően kényelmes tempóra váltott a Dinamo, volt, hogy percekig járatták hátul a labdát. Ez a stílus gyorsan megbosszulta magát, igaz, Nguen szépítő gólja egyáltalán nem volt benne a levegőben. A szépítés után sem változott a játék képe, a Ferencváros minimális kockázatot vállalt fel a támadásoknál, kivárásra játszott. Rebrov a 73. percig várt, ekkor Mak és Boli személyében két támadót cserélte be, a középpályáról pedig Sigért „áldozta fel".

A kijeviek 10 emberrel fejezték be a mérkőzést, mert a 86. percben Szidorcsuk durván rátaposott Lovrencsics lábára, amiért az ukrán csapat játékosa megkapta a második sárga lapját, és az azzal járó pirosat is. Ekkor a Ferencváros fokozta a nyomást az ukrán kapura, melynek eredményeként – az emberelőnyt kihasználva – a véghajrában Boli révén egyenlített.

Szerhij Rebrov együttese, amely múlt kedden 5–1-re kapott ki az FC Barcelona otthonában, jövő szerdán az olasz bajnok Juventust fogadja, azt a találkozót már a Puskás Arénában rendezik.

Így értékeltek az edzők

„Elégedettek lehetünk olyan szempontból, hogy az első félidőt elveszítettük, a másodikban pedig sikerült kijavítanunk a hibákat. Tokmac gólja nagy lökést adott, összességében rászolgáltunk az egy pontra" – mondta Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője, aki szerint nehézséget okozott, hogy a játékosok többségének még nincs BL-tapasztalata, de a második játékrészben sikerült agresszívabban futballozni.

Mircea Lucescu, a Dinamo Kijev vezetőedzője azt mondta, furcsa mérkőzés volt, hiszen az első félidőben csapata uralta a találkozót és a második játékrészben is fölényben futballozott az első hazai gólig. Ettől a Ferencváros bátrabb lett, ráadásul a kiállítás a hajrában nagyon megzavarta a Dinamót, és rosszabb lett a játéka. Hozzátette, a Ferencváros jó csapat, amely rengeteget fejlődött, Szerhij Rebrov jó pénzért jó futballistákat igazolhatott és jó munkát végzett velük, ugyanakkor véleménye szerint ezt az összecsapást a Dinamónak kellett volna megnyernie.

Mi történt máshol?

A Ferencváros meccse mellett hét másik meccset rendeztek a Bajnokok Ligájában szerda este. Közte a Ferencváros két csoportellenfele, a Juventus és a Barcelona is összecsapott. A Fradi csoportjának két ásza, a Juventus és a Barcelona Torinóban csapott össze. Alvaro Morata, a Real Madrid volt játékos mesterhármast lőtt Messiéknek, de egyiket sem adták meg, les miatt a videóbíró mindhármat érvénytelenítette. Dembelé a 14. percben, Messi a 91. percben talált be, a Barca 2-0-ra nyert és vezeti a csoportot. A katalán csapat először nyert meccset Torinóban.

A Ferencváros játékosai mellett még egy magyar volt a pályán szerdán. Gulácsi Péter kezdett a Lipcse csapatában, de nem lehetett boldog. Csapata és ő maga is öt gólt kapott a Manchester United otthonában. Marcus Rashford a 63. percben lépett pályára, és 27 perc alatt mesterhármast rúgott Gulácsinak. Willi Orban végig a kispadon ült. Csereként beállva, ennél gyorsabban még senkinek sem sikerült a BL történetében gólt szereznie.

A Paris Saint-Germain Isztambulban, a Chelsea pedig Krasznodarban nyert nagyon simán. Előbbi 2-0-ra, utóbbi 4-0-ra. A Dortmund és a Sevilla otthon nyert fontos meccset. A Dortmund norvég fiatal csatára, Erling Haaland második meccsén másodszor talált be.

E csoport

  • FK Krasznodar–Sevilla 0-4 (Hudson-Odoi 37., Werner 76., 11-esből, Ziyech 79., Pulisic 90.)
  • Sevilla–Rennes 1-0 (L. de Jong 55.)

F csoport

  • Borussia Dortmund–Zenit 2-0 (Sancho 78., 11-esből, Haaland 90.)
  • Club Brugge–Lazio 1-1 (Vanaken 42., 11-esből, ill. Correa 14.)

G csoport

  • Juventus–Barcelona 0-2 (Dembélé 14., Messi 92., 11-esből)
  • Ferencváros–Dinamo Kijev 2-2 (Tokmac 59., Boli 90., ill. Cigankov 28., 11-esből, de Pena 41.)

H csoport

  • Istanbul Basaksehir–Paris SG 0-2 (Kean 64., 79.)
  • Manchester United–RB Leipzig 5-0 (Greenwood 21., Rashford 74, 78., 92., Martial 87., 11-esből)
1. Barcelona 2 2 0 0 7–1 6
2. Juventus 2 1 0 1 2–2 3
3. Dinamo Kijev 2 0 1 1 2–4 1
4. Ferencvárosi TC 2 0 1 1 3–7 1

A 3. forduló párosítása (november 4.): Ferencvárosi TC–Juventus, Barcelona–Dinamo Kijev.

 








EZT OLVASTA MÁR?

X