Képernyőn az FK Csíkszereda szombati mérkőzése, pályára lépnek a lányok is


-A A+

A jelenleg hetedik helyen álló Turris Turnu-Măgurele otthonában lép pályára szombaton az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgócsapata, és a találkozót élőben közvetíti az Erdély TV. Elkezdi a bajnoki küzdelmeket a klub női csapata is, amely a nyári osztályváltás után szintén a másodosztályban lesz érdekelt.

A székelyföldi piros-feketék szombati összecsapását egyetlen sportcsatorna sem tűzte műsorra, így az Erdély TV-ben, az FK youtube-csatornáján és Facebook-oldalán lehet élőben követni, miután az ellenfél csütörtökön este áldását adta a közvetítésre. Az FK Csíkszereda vezetőedzője, Valentin Suciu a riválissal kapcsolatban elmondta: hazai pályán nagyon erős csapatról van szó, amelyik a feljutásért küzd, az előző idényben is ott volt a rájátszásban. A csíkiaknak jelenleg nincs sérült játékosuk, Bara Levente az egyedüli hiányzó, aki a négy sárga lapja miatt nem játszhat szombaton.

Az FC Turris-Oltul Turnu-Măgurele–FK Csíkszereda mérkőzésen szombaton 11 órakor indul útjára a labda.

Elkezdődik a női másodosztályú pontvadászat

Hosszas várakozás és bizonytalanság után elrajtol a női labdarúgó második liga – döntötte el a Román Labdarúgó-szövetség (FRF). Az FK Csíkszereda a második csoportba került, ellenfelei a Kolozsvári Universitatea Olimpia 2, a Szörényvári (Turnu Severin-i) Atletic Drobeta, a Kolozsvári Olimpic Star és a Marosvásárhelyi Ladies lesznek.

Albu László együttese hazai pályán kezdi meg szereplését a második ligában, az első fordulóban a Marosvásárhelyi Ladies lesz az ellenfél. November 18-án Szörényváron lépnek pályára a piros-feketék, majd 22-én hazai pályán fogadják az Olimpic Start, 25-én pedig a Kolozsvári Universitatea Olimpia 2 otthonában lépnek pályára. Tavasszal a tervek szerint még 8 mérkőzés vár a csapatokra.

Albu László vezetőedző elmondta: nagyon várják a bajnoki a rajtot, hisz tavaly óta nem játszottak hivatalos mérkőzést. „A lányok lelkiismeretesen készültek és szeretnének bizonyítani is. Elsősorban az a célkitűzésünk, hogy tisztességgel helyt álljunk, de amennyiben lehetőség nyílik jobb dolgokat is elérni, akkor megpróbáljuk azt is. Ismerjük a csapatokat, itt az erdélyi csoportban én a Kolozsvári Olimpiát látom keményebb és nehezebb ellenfélnek, hisz első csapatuk országos bajnok. De amennyiben figyelmesek vagyunk és teljes a létszám, akkor szerintem egyenlő ellenfelei leszünk bárkinek” – nyilatkozta a klub honlapján a szakember.

A szövetség döntése értelmében minden csoportgyőztes, illetve a harmadik csoport második helyezettje bejut a rájátszásba, ahonnan a két legjobb feljut az első ligába. A 2020–2021-es idényben nem lesz kieső, csak abban az esetben, ha egy csapat egyetlen mérkőzést sem tud lejátszani. Az FK Csíkszereda–Marosvásárhelyi Ladies mérkőzés november 15-én 11 órakor kezdődik.

Az FK Csíkszereda női csapata 2018-ban alakult. Két év harmadosztályú szereplést követően a szakszövetség júliusban értesítette a csapatot arról, hogy a következő idényt a 2. Ligában kezdheti el. A bajnokság koronavírus-járvány miatti félbeszakításakor a csíkszeredaiak első helyen álltak csoportjukban.
(Borítókép: A szerző felvétele)







EZT OLVASTA MÁR?

X