Nemzetek Ligája: szerb segítséggel csoportelső is lehet a magyar csapat


-A A+

Az Európa-bajnokságra kijutott magyar labdarúgó-válogatott a csoportelsőséget is megszerezheti szerdán a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B-divízióban, ez pedig világbajnoki pótselejtezős helyet is érhet.

A jelenleg második magyarok akkor kerülnek az élre, ha több pontot szereznek hazai pályán a törökök ellen, mint a listavezető oroszok Szerbiában.

Marco Rossi szövetségi kapitány, aki koronavírusos megbetegedése miatt továbbra sem ülhet le a kispadra, a múlt csütörtökön Izland ellen sikerrel megvívott pótselejtezőn pályára küldött kezdőcsapatából már öt játékossal nem számolhat. Gulácsi Péter, Willi Orbán és a csapatkapitány Szalai Ádám sérülés, míg Sallai Roland és Szoboszlai Dominik a német és az osztrák karanténszabályok miatt hagyta el idő előtt az edzőtábort.

A magyarok semmiképpen sem számíthatnak könnyű mérkőzésre, ennek oka pedig nemcsak a sok kulcsjátékos, illetve Marco Rossi és a másodedző Cosimo Inguscio hiányzása, hanem az ellenfél valószínűsíthető motiváltsága is. A törökök ugyanis akár ki is eshetnek, illetve szintén megszerezhetik az első helyet. Utóbbihoz nekik mindenképpen győzniük kellene a Puskás Arénában, emellett bízni az oroszok belgrádi pontvesztésében. A kiesés akkor fenyegeti a török csapatot, ha alulmarad a magyarokkal szemben, miközben a szerbek legyőzik az oroszokat.

1. Oroszország 5 2 2 1 9–7 8
2. Magyarország 5 2 2 1 5–4 8
3. Törökország 5 1 3 1 6–6 6
4. Szerbia 5 0 3 2 4–7 3

Az sem segíti a magyar együttest, hogy a koronavírus-járvány miatt ezúttal sem számíthat a szurkolók segítségére, bár zárt kapuk mögött egészen jó a mérlege: öt győzelem és két döntetlen mellett mindössze egyszer kapott ki.

Rossi távollétében az U21-es válogatottat irányító Gera Zoltán ül majd a kispadon a Puskás Arénában 21.45-kor kezdődő találkozón, amelyen a szlovák Ivan Kruzliak lesz a játékvezető.

A csoport utolsó helyezettje kiesik a C-divízióba, míg az első hely megszerzésének az élvonalba jutáson túl is nagy fontossága van, mivel azzal akár vb-pótselejtezős helyet is lehet szerezni. A két legjobb olyan csoportgyőztes ugyanis, amely a jövő novemberben záruló vb-selejtezőkön nem végez az automatikus kijutást jelentő első vagy a pótselejtezőt eredményező második helyen, pótselejtezőt játszhat a 2022-es, katari vb-re.

(Nyitóképen: A magyar válogatott az Izland elleni győztes Eb-pótselejtező után | Fotó: MLSZ)
EZT OLVASTA MÁR?

X