A héten küzdenek meg a csapatok a jégkorong Román Kupáért


-A A+

Szerdától vasárnapig Galac ad otthont a férfi jégkorong Román Kupa küzdelmeinek. A Csíkszeredai Sportklub címvédőként utazik a Duna-parti városba.

Az eredeti elképzeléseknek megfelelően megrendezik a jégkorong Román Kupa küzdelmeit a hazai élvonalbeli csapatok számára – közölte a Román Jégkorongszövetség (FRHG) honlapja. A galaci tornán két csoportba sorsolták a mezőnyt: az A csoportba a Brassói Corona, a Gyergyói Hoki Klub és a Sportul Studențesc került, míg a B jelű négyesben a CSM Galac, a Csíkszeredai Sportklub, a Bukaresti Steaua és a Sapientia U23 küzdenek a döntőbe kerülésért.

A csoportküzdelmek szerdától péntekig tartanak, majd egy nap szünet után vasárnap az érmekért lépnek pályára a csapatok. A csoportmásodikok a kisdöntőben a bronzéremért küzdhetnek meg, míg a csoportgyőztesek az aranyért állnak majd jégre a hét utolsó napján.

A címvédő Csíkszeredai Sportklub sorozatban negyedik alkalommal emelheti magasba a kupát, az előző három évben kivétel nélkül a kék-fehérek nyerték a sorozatot. Tavaly emlékezetes mérkőzésen, a Gyergyói Hoki Klub elleni székelyföldi rangadó során hódították el Beczéék a serleget.

Óvatos optimizmussal tekint a kupaküzdelmek elé a Csíkszeredai Sportklub elnöke. Hodos László a Maszol érdeklődésére elmondta: szeretnének döntőt játszani, ám az előző hetek kihagyása meglátszik a játékosokon.

„Kulcsjátékosok hiányoztak a keretből hosszabb-rövidebb ideig. Szerencsére visszatérhetett Papp Szabolcs és Taratukhin is, akik sokat segíthetnek a tapasztalatukkal. Kulcsfontosságú lesz a pénteki, Galac elleni meccs, ami előrehozott döntőnek is tekinthető” – fogalmazott a vezető. Hozzátette: a keret nagyobb része átesett a koronavírus fertőzésen, így kisebb sérülésektől eltekintve problémák nélkül készülhetnek a kupaküzdelmekre.

A Sportklub játékosai kedden utaznak el Galacra és szerdán a Bukaresti Steaua ellen kezdik meg a szereplésüket a tornán. A kupamérkőzéseken fehérorosz bírók fognak közreműködni. A pontos program a jégkorongszövetség honlapján található meg.

(Borítókép: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán








EZT OLVASTA MÁR?

X