Csaknem két hónap után lép újra jégre a Csíkszeredai Sportklub


-A A+

Kedden végre újra pályán láthatják kedvenceiket a csíkszeredai jégkorong-szurkolók – a képernyőn keresztül. Az Erste Ligában vitézkedő székelyföldiek a Debreceni EAC ellen térhetnek vissza a bajnoki küzdelmekbe.

November elején ütötte fel a fejét a koronavírus a Sportklub keretében, azóta, kereken 55 napja nem játszhatott mérkőzést a kék-fehér csapat. Utoljára Dunaújvárosban léptek pályára Becze Tihamérék, és arattak hatgólos győzelmet az Acélbikák ellen. Azóta a csapat pozitív eredményt produkáló játékosai külön készültek, néhány napja kezdhették el újra a közös felkészülést.

A Sportklub a ligában eddig a legkevesebb meccset játszotta, összesen öt találkozót vívott, mindet idegenben, Magyarországon. Ezeken három győzelmet arattak a csíki legények, emellett egy hosszabbításos és egy rendes játékidős vereséget szenvedtek. Ezzel jelenleg a nyolcadik helyen állnak a tabellán.

Az újrakezdés nem ígérkezik könnyűnek: kedden a második helyezett DEAC-ot fogadják, míg pénteken a listavezető MAC HKB Újbuda érkezik a Vákár Lajos Műjégpályára.

 

„Ma este 18.30-kor a DEAC csapata vendégeskedik a Vákárban. Van miért visszavágni Háriéknak, hisz október 7-én 6–3-as vereséget szenvedtünk tőlük a cívisvárosban. David Musial csapata nagyon erős, gyors és ponterős csatárai vannak, szilárd védelem, ráadásul övék a liga egyik legjobb kapusa, a csíki szurkolók számára nagyon kedves Hetényi Zoltán. Jason Morgan és Hozó Levente legénységének tehát minden erejére és tudására szükség lesz, hogy győzni tudjanak az egyetemi gárda ellen, ám biztosak vagyunk abban, hogy minden kék-fehér srác a legjobbját fogja nyújtani, hogy boldoggá tegye a képernyők előtt szurkoló népes csíki szurkolótábort!” – írja meccs előtti beharangozójában a Sportklub Szurkolók Egyesületének Facebook-oldala.

A találkozót online közvetítés segítségével lehet figyelemmel követni a Livevent.org oldalon.

(Borítókép: Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesülete Facebook-oldala)








EZT OLVASTA MÁR?

X