Novák Eduárd: örülök, hogy az összes eddig elért eredményen ehhez az ajánláshoz vezetett


-A A+

Megtiszteltetésnek érzi, hogy sport- és ifjúsági miniszternek jelölte az RMDSZ – számolt be Facebook-oldalán Novák Eduárd paralimpikon. 

Meglepetést okozott a szövetség azzal, hogy nem politikust, hanem szakértőt jelölt a sport- és ifjúsági tárca élére. Novák Eduárd paralimpiai, világ- és Európa-bajnok kerékpározó, Románia első paralimpikona. 2013 óta a Román Kerékpárszövetség elnöke. 2017-ben Novák Cycling Academy névvel kerékpáros-akadémiát alapított, amely Kelet-Európa egyetlen ilyen jellegű akadémiája.

Sunt extrem de onorat să fiu propunerea UDMR pentru Ministerul Sportului și le mulțumesc pentru încredere. Mă bucur că...

Posted by Eduard Novak on Monday, 21 December 2020

 

Miután a jelölés nyilvános és végleges lett, a sportoló Facebook-oldalán azt írta: „örülök, hogy az összes eddig elért eredményem és erőfeszítésem, úgy mint sportoló, vagy épp előadó, avagy a Román Kerékpáros Szövetség elnöke ehhez az ajánláshoz vezetett”.

Hozzátette, meggyőződése, hogy „egy megfelelő csapattal nagyszerű dolgokat tudunk tenni a román sportért, a tehetséggel rendelkező fiatalokért és a mi bajnokainkért”. Tervei közé sorolta: „stabilitást szeretnék hozni, egy olyan irányt kitűzni, amely pozitívan hat a román sportra”. 

„Szükséges, hogy olyan szinten tisztában legyünk a ,,fairplay" fogalmával, mint még soha, elismerjük a bajnokainkat, támogassuk a tehetségeket és minél messzébb juttassuk a román sportot a nagyvilágban” – összegzett Novák Eduárd. 








EZT OLVASTA MÁR?

X