Ilyen lesz a bukaresti Lia Manoliu Sportkomplexum


-A A+

Gabriela Firea ígéretet tett arra, hogy a Mihai Flamaropol Jégcsarnok építkezési munkálatai megfelelő ütemben fognak haladni. Bukarest főpolgármestere reméli, kevesebb mint két éven belül a jégkorong-, illetve korcsolyaválogatottak tagjai használatba vehetik a pályát.

Az 1952-ben épített, nagyon rossz állapotban lévő létesítményt az elmúlt év végén teljesen lebontották, a helyére pedig multifunkcionális csarnokot építenek. A Lia Manoliu Sportkomplexumnak csak egy része lesz a jégcsarnok, amelynek befogadóképességét 3100 férőhelyesre tervezték, a pályát pedig a versenysportolók, valamint az amatőrök is használhatják majd. Az olimpiai méretű műjégpályán nemzetközi versenyeket is rendezhetnek a jövőben.

A sport- és szabadidőközpontban minden korosztály képviselői megtalálhatják a számukra legjobb kikapcsolódási lehetőséget. Úszómedence, kosárlabdapálya, fitnesszterem, wellness várja a sportolni vágyókat, míg az extrém szakágak kedvelőinek skate-parkot, illetve mászófalat építenek. Sportszaküzletek, kávézók, éttermek is helyet kapnak a komplexumban, a projekt előírja továbbá egy 108 helyes parkoló megvalósítását.

A létesítményt 14 ezer négyzetméternyi zöld terület fogja szebbé tenni. A tervek szerint a tetőn kapcsolódhatnak ki a görkocsolyázók, a gördeszkások és a bringások, érdekesség, hogy télen a skate park snow parkká változik – erre a célra hóágyúkat helyeznek el. A szerződés összértéke 99 995 947 lej, a kivitelező cég (Astaldi-UTI) március elején kezdett neki a munkálatoknak.








EZT OLVASTA MÁR?

X