Vizes vb: Hosszú Katinka a második időt úszta 100 háton, de visszalépett (percről percre)


-A A+

Nyolc szám előfutamával kezdődött meg vasárnap délelőtt a Budapesten zajló vizes világbajnokság úszóprogramja. A magyar delegáció minden versenyszámba érdekelt, Romániát egyetlen úszó képviseli, a 400 méteres gyorsúszásban induló Alin Artimon.

A Maszol kiküldött tudósítója ezt látta egy órával a hivatalos versenyprogram megkezdése előtt.

A Duna Arénában már az első előfutamokon fergeteges a hangulat, elképzelni is lehetetlen mi lesz itt, amikor Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Cseh László vagy Gyurta Dániel ugrik majd medencébe.

10:55
Nagy Richárd mögött Alin Artimon

A 400 méteres gyorsúszás harmadik előfutamában indult a vasárnap délelőtti úszóprogram egyetlen romániai résztvevője, Alin Artimon, aki 2. helyen csapott célba a szlovák színekben szereplő Nagy Richárd mögött.

Egy futammal később Kalmár Ákos 6. lett.

Az ötödik futamban a kínai Szun Jang kikapott az osztrák Felix Aubocktól, az utolsó futamban a riói olimpiai bajnok ausztrál Mack Horton honfitársával David McKeonnal meccselt nagyot. Ez utóbbi végül meg is nyerte előfutamát, Hortont a koreai Park is legyőzte.

10:48
Sós Csaba: három-négy arany a reális elvárás

 „Nem lehet itt mellébeszélni, két aranynak minimum lennie kell, ha nincs, az egyértelműen sikertelen szereplés. Ötnél több elsőséget viszont akkor sem tudunk összehozni, ha minden úgy alakul, ahogyan mi szeretnénk. Éppen ezért azt mondom, három-négy arany megszerzése reális cél lehet, összességében pedig tíz magyar érem születhet a Duna Arénában” - fogalmazott Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

10:38
Szilágyi Liliána 10. idővel elődöntős 100 pillangón

Az első magyar induló a 100 méteres pillagóúszásban induló Szilágyi Liliána volt. A magyar lány a harmadik futamban indult és 3. helyen csapott célba.

Az olimpiai bajnok és világbajnoki címvédő Sarah Sjöström már az előfutamban 55.96-ot úszott, öt tizedre volt a világcsúcstól – amelyet egyébként ő tart, 55.48. Szilágyi 10. idővel jutott az elődöntőbe.

 












EZT OLVASTA MÁR?

X