Felnőtt tartalom!
Nem vagyok 18 éves
Elmúltam 18 éves

Már Nagybányán is filmeztek zombidrogos tüneteket mutató fiatalokat


-A A+

A hét végén Nagybánya egyik parkjában is filmezett egy járókelő a zombidrog hatásának tüneteit mutató, magatehetetlenül heverő fiatalokat. A felvétel ráadásul egy iskola közelében készült.

A fogyasztókat „kiütő”, gyakran tetszhalott állapotba juttató kábítószer romániai megjelenéséről korábban egymásnak ellentmondóan nyilatkoztak a hazai hatóságok. A drogellenes ügynökség (ANA) szerint nem egy új tudatmódosító szer szedi áldozatait az országban, a rendőrség kábítószer-ellenes osztálya szerint a Romániában eddig még nem ismert, ám más országban már elterjedt zombidrogról van szó.

Dégi L. Csaba drogprevenciós szakember a Krónika napilapnak elmondta: a természetes marihuánánál százszor erősebb szintetikus drog viszonylagosan új szer: Európában spice-nak nevezik, amit fűszernövényként fordítható le. Számos más „márkaneve” létezik: Magyarországon herbálnak, az Egyesült Államokban K2-nek, Ausztráliában és Új-Zélandon Kronicnak nevezik. "De nem növényi, nem fűszerszármazékok vannak benne, és nem is gyógynövények, hanem valami egészen más” – mondta a szakember.








EZT OLVASTA MÁR?

X