Elfogták az uzoni gyújtogatót


-A A+

A háromszéki rendőröknek sikerült azonosítani azt a 17 éves uzoni fiút, aki az elmúlt napokban, éjszakánként a település különböző helyszínein gyújtogatott, ezzel riadalmat okozott a közösségben. 

Nicoleta-Tolvaj Marin a Kovászna megyei rendőrség szóvivője szerint a helybéli kiskorú fiú „hobbiból” gyújtogatott. Hozzátette: bár az általa okozott kár legtöbb esetben nem volt jelentős, de tettei veszélyt jelentettek, ezért a rendőrség rongálás vádjával bűnvádi eljárást indított ellene.

Mint arról beszámoltunk, a háromszéki nagyközség lakóit aggodalommal töltötte el,  az elmúlt napok gyújtogatás sorozata, hiszen május 17 és 24-e között, 6 gyanús tűzeset keletkezett a faluban. Először Uzon tömbháznegyedében az egyik lakó tűzifája gyulladt meg, majd az iskolánál szintén a farakás. Ezután egy szeméttároló következett, majd az iskola udvarán egy használaton kívül levő gépkocsit gyújtottak fel, amely teljesen kiégett, végül az egyik tömbház szárítójában csaptak fel a lángok, egy ott tárolt kerékpár égett el. 

Ráduly István polgármester szerint az első tűzeseteket még véletlennek vagy gyerekcsínynek gondolták, de amikor éjszakánként újabb és újabb tüzek történtek, felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja, ezért az elöljáró ismeretlen tettes ellen tett bűnvádi feljelentést a rendőrségen, illetve a térfigyelő kamerák felvételeit átadták a nyomozóknak, abban bízva, hogy sikerül beazonosítani az elkövetőt.

A polgármester is arra gyanakodott, hogy helybéli lehet az elkövető, és kifejtette: nem szeretné, hogy bárki azt gondolja, megiszik egy-két pohár pálinkát, és nyugodtan gyújtogathat Uzonban. Sejtését beigazolta a rendőrségi nyomozás eredménye is, hiszen sikerült azonosítani az elkövetőt egy 17 éves, uzoni fiú személyében, aki saját bevallása szerint „hobbiból” gyújtogatott, tettéért viszont törvény előtt kell felelnie.








EZT OLVASTA MÁR?

X