Ittas román kamionosakat kaptak el a magyar rendőrök a határon


-A A+

Alig öt óra alatt négy ittas teherautó sofőrrel szemben is intézkedniük kellett a rendőröknek a Gyulai Közúti Határátkelőhelyen, közölte a Police.hu.

A rendőrök a határátkelőhelyeken rendszeresen tartanak alkoholszondás ellenőrzést a ki-és belépő sofőröknél. Hétfőn rövid időn belül négy embernél is bejelzett a szonda. Először hajnali fél 5-kor egy román rendszámú tehergépkocsi vezetőjét kapták el, akit előállították a rendőrkapitányságra, majd elvették a jogosítványát és büntető feljelentést tettek ellene. ű

A sofőr a meghallgatásán elmondta, hogy előző este több doboz sört megivott, de nem vacsorázott és nem is reggelizett. Reggel korán indult el dolgozni, mert időre kellett megérkeznie a rakományával. Az ital hatását már nem érezte, ezért indult útnak.

Egy órával később szintén egy román teherautósofőrnél mutatott pozitív értéket a szonda, majd fél 8-kor és negyed 10-kor is ugyanez történt - az utóbbi két esetben a sofőrök nemzetiségét nem közölte a rendőrség.

A rendőrök mindhárom férfit előállították, az egyik férfi ellen büntetőeljárást indítottak, a másik két sofőrt közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték.








EZT OLVASTA MÁR?

X