Hétszáz kilós bika tart rettegésben egy romániai falut


-A A+

Súlyos sérülésekkel szállítottak egy 68 éves férfit az Olt megyei sürgősségi kórházba azt követően, hogy Topana faluban felöklelte egy 700 kilogrammos bika.

Rettegésben tartja az Olt megyei Topana falu lakosságát egy 700 kilogrammos bika, amelyet gazdája a rendőrök és hatóságok felszólítása ellenére sem hajlandó megkötni – olvastuk a gazetaoltului.ro című helyi portálon.

Legutóbb egy 68 éves férfit támadott meg a bika a falu egyik utcáján. Súlyos zúzódásokkal, eltört álkapoccsal, bordákkal és gerinccel, karján nyílt sebbel szállították be a férfit. "Egyelőre nem kellett műtétet végrehajtani rajta, de állandó megfigyelés alatt tartjuk” – nyilatkozta Radu Ene, az Olt megyei sürgősségi kórház igazgatója.

Nem ez volt az első eset, hogy a bika rátámad a falu lakóira, Topana polgármestere már háromszor is megbírságolta az állat tulajdonosát. Gheorghe Barbu elmondta, a közveszélyes bika rendszeresen tönkreteszi az emberek kertjét és rettegésben tartja a lakosságot.

„Felszólítottam a tulajdonosát, hogy kösse ki, de nem hajlandó erre. A bika amúgy nincs nyilvántartásba véve, nincs fülszáma sem. Az állatvédelmi hatóság és a katasztrófavédelmi felügyelőség is elhárította a kérésünket. Nem maradt más hátra, mint hogy pénteken a prefektus segítségét kérjem” –  fogalmazott Topana polgármestere.








EZT OLVASTA MÁR?

X