Részletek derültek ki a csíkszeredai iskolában történt öngyilkosságról


-A A+

Egy Bákó megyei faluból érkezett az a fiú, akit a holtan találtak pénteken a csíkszeredai Octavian Goga Főgimnázium tanulószobájában. A mentősök megállapították, hogy a 17 éves diák öngyilkos lett.

A román tannyelvű iskola igazgatója, Magdalena Dumbravă azt nyilatkozta, hogy a fiú introvertált, nagyon jóindulatú gyerek volt, ám az utóbbi időben osztályfőnöke észrevette, hogy megváltozott a viselkedése, ezért a gyermek anyjával együtt úgy döntöttek, hogy pszichopedagógiai tanácsadóhoz viszik.

Kiderült, hogy volt némi adaptációs problémája és félelmei is voltak az érettségi vizsga sikerességével kapcsolatban, ám az igazgató szerint ezek nem voltak olyan súlyosak, hogy ne lehetett volna megoldani őket. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság (IPJ) gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított eljárást - közölte Gheorghe Filip szóvivő.

Mint korábban írtuk, a mentőket egy 17 éves diákhoz riasztották, aki aki az esetet jelenőt személy szerint felvágta az ereit, mert öngyilkos akart lenni. A helyszínre érkező mentőcsapat megállapította, hogy a fiatal meghalt: arccal felfelé feküdt, és a szíve tájékán szúrt seb volt.

Dr. Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője  elmondta: az orvosok megállapították, hogy valóban öngyilkosság történt, a fiú mellkasának bal oldalán, a szíve tájékán szúrt seb volt. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen magyarul hívható 0754–800808-as telefonszámot, vagy írjon a hallgatlak.lelkisegely@gmail.com e-mail-címre. 







EZT OLVASTA MÁR?

X