Dâmbovițai gyerekgyilkosság: a román nyomozókat hivatalosan nem értesítették a gyanúsított haláláról


-A A+

​Egyelőre nincs hivatalos bizonyíték arra, hogy valóban öngyilkos lett-e a holland állampolgár, aki a gyanú szerint pénteken elrabolta és megölte a Dâmboviţa megyei 11 éves kislányt, Mihaela-Adriana Fierarut – közölte kedden Bogdan Licu ügyvivő legfőbb ügyész.

„Nincs hivatalos bizonyítékunk arra vonatkozóan, hogy a férfi öngyilkosságot követett el. Hollandiai kollégáinktól kaptunk információkat. Abban a pillanatban, hogy hivatalos tájékoztatást kapunk az illető öngyilkosságáról, a tettes halála következtében lezárjuk az ügyet a dâmboviţai bűncselekmény tekintetében, de a dosszié nem zárul le. Minden útvonalat végigkövetünk, ahol járt Romániában” – mondta a legfőbb ügyész.

Bogdan Licu szerint elképzelhető, hogy a holland állampolgár más megyékben is követett el bűncselekményeket, ugyanis legalább négyszer jött Romániába. Hétfőn európai szintű nyomozás indult az ügyben, és minden nyomon végig kell menniük az esettel foglalkozó hatóságoknak, tette hozzá az ügyész.

 

A Román Rendőrség hétfőn este közölte, hogy a Dâmboviţa megyei kiskorú lány, Mihaela-Adriana Fieraru feltételezett gyilkosa, egy holland állampolgárságú férfi közúti balesetben meghalt – állítólag szándékosan hajtott neki egy szemből közlekedő kamionnak, amely felborult az ütközéstől, de szerencsére a sofőrje nem sérült meg súlyosan.

Liviu Vasilescu, a román rendőrség parancsnoka arról is tájékoztatott, hogy az ügy fő gyanúsítottja ismert volt a holland hatóságok előtt, mert már korábban is követett el szexuális és erőszakos bűncselekményeket. A 47 éves Visscher Johannes próbaidőn volt szabadlábon, és rendőri felügyelet alatt állt. Menyasszonya, akinek korábban bevallotta az előéletét, azt nyilatkozta a holland sajtóban, amikor megtudta, hogy vőlegényét gyilkossággal vádolják Romániában, hogy „nem lepődik meg”.








EZT OLVASTA MÁR?

X