Már Magyarországon is támad a „zombidrog”


-A A+

Már nem csak Romániában, hanem Magyarországon is mindennapos látvány a drogoktól öntudatlanul fetrengő, zombivá merevedett emberek látványa – számolt be az RTL Klub.

A kereskedelmi csatorna Miskolcon filmezett le kábultan lődörgő fiatalokat. A tévé beszámolója szerint a helyiek azt mondják, egyre rosszabb a helyzet, már a környék településeiről is a városba járnak drogot vásásrolni.

Az RTL Klub által megszólaltatott szakemberek szerint a dizájner drogok olcsók és könnyen beszerezhetők, ezért a hátrányos helyzetű fiatalok körében népszerűek leginkább. A szerek hatása azonban kiszámíthatatlan, azt sem tudni, mi van bennük. Ugyanazon a néven akár más hatóanyag-tartalmú szerek is forgalomba kerülhetnek.

Mint korábban írtuk, a sajtóban zombidrognak nevezett kábítószer Kolozs megyében bukkant fel elsőként az országban, legalábbis Tordán és Aranyosgyéresen kerültek kórházba elsőként a kábítószer hatása alatt zombivá merevedő fiatalok. Azóta jeleztek hasonló eseteket Erdély több nagyvárosából, Kolozsvárról, Nagyváradról, Nagybányáról, Zilahról, de filmeztek „zombidrogos” Brăiláról, Galacról és Konstancáról is. 

Korábban a jelenség hátteréről Kalóz János-György drogprevenciós szakembert, iskolapszichológust, a kolozsvári Báthory Prevenciós Iroda vezetőjét kérdeztük.








EZT OLVASTA MÁR?

X