Három év után kiengedték a nemi erőszak miatt elítélt egészségügyi asszisztenst


-A A+

Mintegy három év fogva tartás után szabadlábra helyezték azt a volt egészségügyi asszisztenst, aki betegeket erőszakolt meg a Brăila megyei sürgősségi kórházban, és ezért 2018-ban nyolc év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A kórház sebészeti részlegén asszisztensként dolgozó Viorel Mîlcut 2015 szeptemberében tartóztatták le, miután egy 17 éves lány feljelentést tett ellene, azzal vádolva, hogy elaltatta, majd megerőszakolta őt, amikor egy vakbélműtét miatt kórházban volt. A feljelentést követően a 2010 óta a sebészeti osztályra beutalt többtucatnyi pácienst kihallgatott a rendőrség, és valamennyien megerősítették az asszisztens deviáns magatartását.

A galaci ítélőtábla 2018 februárjában jogerősen nyolc év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a férfit.

Az elítélt közben betöltötte 60. életévét, és tavaly év végén kérelmezte feltételes szabadlábra helyezését, amelyet a brăilai bíróság december 9-én jóváhagyott. Az ügyészség megfellebbezte a döntést, a törvényszék azonban elutasította az óvást, helyt adva az első fokon hozott döntésnek. Így Viorel Mîlcut a kedvezőbb jog elve alapján kiengedték a börtönből.
EZT OLVASTA MÁR?

X