A törvénysértés netovábbja: ittasan, jogsi nélkül, lopott kocsit vezetett


-A A+

Néhány percig tartó üldözés után sikerült feltartóztatnia szerda reggel egy 26 éves sofőrt a Brassó megyei rendőröknek és csendőröknek, miután az nem állt meg a felszólításra.

A hatóságok azt követően próbálták meg feltartóztatni a sofőrt, hogy egy személy jelentette a 112-es sürgősségi hívószámon, hogy a fiatalember ittas állapotban vezet.

A Brassó Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a hívás 5 óra 50 perckor futott be, a telefonáló jelentette, hogy egy Predeal irányából Brassó felé tartó személygépkocsit ittas állapotban levő sofőr vezet. A rendőrök és csendőrök Brassó Predeal felőli bejáratánál kordont állítottak fel, amikor azonban a sofőr ezt meglátta, irányt változtatva ismét Predealnak vette az irányt, majd Prahova megye irányába. A rendőrség üldözni kezdte a gépkocsit, amely átment két újabb rendőrségi kordonon a Prahova megyei Buşteni-ben és Sinaián. A rendőrségnek Sinaia egyik erdei útján sikerült megállítania az autót.

A 26 éves, Szeben megyei sofőrnél 0,66 mg/l légalkohol-koncentrációt mértek a rendőrök a kilélegzett levegőben, emiatt vérvételre is elvitték. A vizsgálat nyomán a rendőrök azt is megállapították, hogy a fiatalember nem rendelkezik gépkocsivezetői jogosítvánnyal és a kocsi is lopott volt. A hatóságok bűnvádi eljárást indítottak ellen.








EZT OLVASTA MÁR?

X