„Pénzszórásért” indítottak eljárást egy elkülönített ellen


-A A+

A betegségek leküzdésének meghiúsítását meríti ki a Ploiești-i bíróság szerint az, ha egy intézményesen elkülönített személy pénzt dob ki az ablakon. A karanténként szolgáló Blejoi-i szálloda ablakán egy Prahova megyei személy dobált ki különböző tárgyakat és pénzt, hamarosan bűnügyi eljárás indult ellene, írja a G4media.ro.

A Ploiești-i bíróság közleménye szerint a karanténban levő személy március 16-án hajított ki különböző dolgokat a szállodaablakon, amiről a városhoz tartozó település, Blejoi rendőrsége három nappal később szerzett tudomást. Az illető ellen eljárás indult, mert nem tartotta be a COVID-19-es vírus terjedését megelőző intézkedéseket.

A Ploiești-i hatóságok csak pénteken hat eljárást indítottak a járványügyi előírások be nem tartása miatt, az egyik esetben a vádlott hét másik személyt hívott házibuliba.

Országos szinten eddig 117 ügyben indítottak nyomozást a hatóságok a betegségek leküzdésének meghiúsítása miatt, a rendőrség pedig 329 szankciót rótt ki a lakhelyi elszigeltség/karantén be nem tartása miatt, jelentette be szombaton a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). A járványügyi intézkedések akadályozásához kapcsolható bűncselekményekre egyébként mostantól súlyosabb büntetéseket szabhatók ki.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.







EZT OLVASTA MÁR?

X