Holtan találták a hobicaurikányi leomló torony alá temetett két munkást


-A A+

A mentőcsapatok csütörtök délelőtt megtalálták a hobicaurikányi (Uricani) bánya felszíni területén szerdán leomlott torony törmelékei között a két munkást, akik azonban már nem éltek. 

A kőszénfejtéshez használt, szerdán leomló torony maga alá temetett két – egy 31 és egy 41 éves – munkást, akik a torony ellenőrzött felrobbantását előkészítő cégnél dolgoztak, és a szerencsétlenség bekövetkeztekor egy kotrógépben ültek. A mentőakciót csütörtök hajnalban újrakezdő csapatok elsőként a 41 éves munkásra bukkantak rá. Az életjeleket nem adó férfi teste egy betonlap alá volt beszorulva – nyilatkozta Anemona Doda, a Hunyad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője.

Időközben a több tonna törmelék eltávolításán kilenc katonai tűzoltó dolgozott, több munkagéppel. Kis idő elteltével megtalálták a második munkást is, a 31 éves férfi szintén halott volt. Teste néhány méterre feküdt kollégájától. A mentőcsapatok erőfeszítéseket tesznek, hogy az élettelen testet kihúzzák a törmelék alól, mondta el Anemona Doda.

 

 

A több tonna törmelék alá szorult munkások keresését szerdán elkezdték, az akcióban több tucat, mentésre képesített tűzoltó vett részt. A mentőcsapatok hőérzékelős kamerát és öt mentőkutyát is bevetettek. A bezárás alatt álló bánya felszíni területén levő torony ellenőrzött felrobbantására csütörtökön került volna sor.

Címlapkép forrása: Hunyad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU)
EZT OLVASTA MÁR?

X