Több településen elszabadultak az indulatok ortodox húsvét vasárnapján


-A A+

 

A Brassó megyei Négyfaluban, Bukarestben és Ploiești-en is tömegverekedésekhez riasztották vasárnap a rendőrséghez. A fővárosban figyelmeztető lövésekre is szükség volt a konfliktusok csillapításához –  számolt be a G4media. Szombaton Vajdahunyadon történt hasonló incidens.

A fővárosi rendőrség beszámolója szerint Bukarest Rahova nevű negyedében egy verekedéshez riasztották a járőreiket. Tekintettel a konfliktus mértékére, a készenléti rendőrök és csendőrök is a helyszínre érkeztek.

Az Europol rendőr szakszervezet videója szerint a helyiek haragja a hatóságiak ellen fordult. A rendőrök kénytelenek voltak elővenni fegyverüket, hogy a kedélyeket lecsillapítsák. Sérülés nem történt, összesen 39 személyt állítottak elő.

Politisti atacați în cartierul Rahova din București Sărbători Pascale cu focuri de armă, haos și răfuieli în cartierul Rahova din București. Polițiști atacați de clanuri de etnie rromă. Polițiștii din linia întâi "își petrec" sărbătorile sub imperiul terorii unor contribuabili europeni care au drepturi.

Közzétette: Sindicatul Europol – 2020. április 19., vasárnap

Szintén tömegverekedéshez riasztották a rendőröket vasárnap Négyfaluban is. A település roma negyedében több tucat, botokkal, lapátokkal felfegyverkezett személy csapott össze. A rendőröknek itt is elő kellett venniük a fegyverüket a konfliktus csillapításához. Összesen 18 személyt állítottak elő.

Utcai tömegverekedés tört ki vasárnap Ploiești egyik negyedében is. A Prahova megyei rendőrség több járőregysége a helyszínre vonult, ahol azonban a helyiek rájuk támadtak. Az előállított személyek számáról nem közöltek adatot.

Mint korábban írtuk, szombaton Vajdahunyadon is elszabadultak az indulatok. A város egyik tömbháznegyedben egy ok nélkül az utcán tartózkodó részeg ember szembeszállt az őt megbírságolni próbáló rendőrökkel. A hangoskodás következtében több tucat ember hagyta el a lakását, és szállt szembe a rendőrökkel. A háborgó csoport kövekkel dobálta az egyenruhásokat, és két rendőrautót megrongált. A rendőröknek a csendőrség segítségét kellett kérniük. Az eset kapcsán kilenc személyt bekísértek.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.







EZT OLVASTA MÁR?

X