Terrorista propagandával vádolnak egy temesvári nőt


-A A+

24 órára letartóztatott csütörtökön a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) egy temesvári nőt, akit terrorista propagandával és közel-keleti terrorista szervezetekkel való kapcsolattartással vádolnak, írja az Agerpres.

A DIICOT közleménye szerint a vádlott többször nyitott meg „terrorista propagandaanyagokat” az interneten, birtokolt is ilyennek minősülő anyagokat. Az ügyészek szerint a nő 2019 folyamán fokozatos radikalizálódáson ment át a közel-keleti terrorista ismerőseinek köszönhetően, akikkel közösségi oldalakon, álprofilok segítségével tartotta a kapcsolatot, illetve ő maga is gyakran osztott meg radikális iszlamista üzeneteket a virtuális térben.

A vád szerint a nő olyan külföldi állampolgárokkal tartotta a kapcsolatot, akiknek a radikalizálás és a terrorista cselekedetre való felbujtás a céljuk, és ennek érdekében arra is kiképezték a kiszemelt személyt, hogy hogyan kerülje el a hatóságokat. A vádlott így egyszerre 21 e-mail-címet, több telefont és feltöltőkártyát, valamint a felek közötti kommunikációt titkosító VPN-aplikációkat használt.








EZT OLVASTA MÁR?

X