Magángépet küldött romániai alkalmazottaiért egy dél-tiroli borász


-A A+

Magánrepülőt küldött Kolozsvárrra egy dél-tiroli borász azért a nyolc alkalmazottjáért, akik az európai határok lezárása miatt másképpen nem tudtak volna visszajutni időben a Dolomitok oldalában fekvő szőlősébe - számolt be videóriportjában a Digi24.

A dél-tiroli Traminban élő Martin Foradori Hofstätter a környék egyik legnevesebb borásza, aki 50 hektáros birtokán állítja elő a messze földön híres Pinot Nero és Gewurtztraminer borait. Mivel a munkát nem meri bármilyen „jöttmenttel ” elvégeztetni, több mint 10 éve ugyanazt a nyolc romániai nőt alkalmazz a szőlőseiben. 

Idén a koronavírus-járvány miatt nem várt akadályba ütközött a borász, akit arról értesítettek romániai alkalmazottai, hogy a román-magyar határról visszafordították őket, nem tudnak visszautazni Olaszországba. Hofstätter úr ekkor gondolt egy merészet, kölcsönvette egyik barátja magánrepülőjét, amit Romániába küldött alkalmazottaiért. A nyolc romániai nőt Kolozsváron vette fel a gép, és szállította őket Dél-Tirolba. 

„Sokan őrültnek tartanak azért, hogy magángépet küldtem romániai alkalmazottaimért, mert ilyent előttem senki se tett. De akik támadnak a gesztusom miatt, azoknak fogalmuk sincs a borászatról. Azt képzelik, hogy egyszerűen leszedjük a borosüveget a tőkéről, fogalmuk sincs arról, hogy mennyi munka áll mögötte” – magyarázta a dél-tiroli borász. Hozzátette: számára nagyon fontos a folytonosság, nem akar olyanokkal dolgozni, akik 2-3 hónap után továbbállnak.

A nyolc romániai nő több mint tíz éve dolgozik a Hofstätter szőlészetben. A kalandos kiutazásuk után 14 napos karanténba vonultak, majd miután tesztük negatív lett elkezdhették a munkát. A Digi24 riporterének elmesélték, hogy főnökük megbecsüli munkájukat és a lehető legjobb körülményeket biztosít számukra. A fizetés pedig 3-4-szerese annak, amit otthon kereshetnének. 

 








EZT OLVASTA MÁR?

X