Pisztolylövésekkel állítottak meg egy autótolvajt Kolozsváron


-A A+

Pisztolylövésekkel állított meg a rendőrség egy kolozsvári fiatalt, aki ittasan, jogosítvány nélkül lopott el egy haszongépjárművet – tájékoztatott szombaton a Kolozs megyei rendőrség.

A rendőrségnek hajnali negyed háromkor jelezték, hogy egy szálloda elől elloptak egy haszongépjárművet. Ellenőrzési pontokat állítottak fel a város kijáratainál, és hamarosan fel is tűnt a jármű, amelynek vezetője azonban nem állt meg a hatósági utasítására.

A rendőrök, akikhez csendőrök is csatlakoztak, üldözőbe vették, és több pisztolylövést is leadtak, ám a szökevény nem állt meg. Az üldözés 25 kilométeren át tartott, míg a sofőr Bonchidán elhagyta az autót, és egy lakásba menekült, ahol a rendőrség hamarosan rátalált. Kiderült, hogy egy 20 éves kolozsvári fiatalemberről van szó, akinek nincs gépjárművezetői engedélye, ráadásul ittasan vezetett (leheletében 0,85 mg/l alkohol koncentrációt találtak).

A fiatal ellen minősített lopás, gépjárművezető engedély nélküli vezetés, és alkohol hatása alatti vezetés miatt indítottak eljárást.








EZT OLVASTA MÁR?

X