Csempészettel és garázdasággal gyanúsított bandára csaptak le az aradi rendőrök


-A A+

Három házkutatást tartottak péntek reggel a megyeszékhelyen az aradi rendőrök, egy garázdasággal és csempészettel gyanúsíthatott bűnbanda tagjainál.

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy tavaly októberi gyújtogatás ügyében nyomoztak, ami során négy 30 és 43 év közötti férfihez vezettek a szálak. A gyanú szerint október 18-án a legidősebb lakásán találkoztak, aki a saját autóján egy bevásárlóközpont parkolójába vitte a többieket, onnan pedig hárman egy másik autóval folytatták az útjukat a 43 éves férfi egyik ismerőséhez – akivel amaz konfliktusban állt – és felgyújtották annak a gépkocsiját. Ezt követően elhagyták a helyszínt, visszatértek a bevásárlóközpontba, ahol a felbujtó elvitte őket.

A házkutatás során az egyik 35 éves férfi lakásán több mint 5800 szál zárjegy nélküli cigarettát találtak, ami feltehetően csempészetből származott, emellett egy bilincset, egy megfigyelőrendszert, rendszámtáblákat is lefoglaltak, a rendőrök legnagyobb meglepetésére pedig a kertben lévő fóliasátorban 31 tőből álló vadkender-ültetvényre bukkantak.

A 43 éves férfi otthonában egy álarc és egy pár kesztyű is előkerült, amit vélhetően különböző bűncselekmények elkövetéséhez használtak.

A gyanúsítottak közül kettő bekísértek kihallgatásra, a másik kettő viszont már őrizetben volt más bűntettek elkövetése miatt.








EZT OLVASTA MÁR?

X