Mentőautó ütközött haszonjárművel Szatmár megyében – ketten meghaltak


-A A+

Egy mentőautó és egy munkásokat szállító haszonjármű csapódott egymásba, eddig még tisztázatlan körülmények között, a baleset következtében a 38 éves mentőasszisztens és egy munkás hunyt el – utóbbi sajnos elevenen égett el.

Különösen súlyos baleset történt hétfőn kora reggel nem sokkal 7 óra előtt Szatmár megyében, Gombáspuszta közelében, a 19-es országúton – mindeddig még tisztázatlan körülmények között a megyei mentőszolgálat egyik autója és egy öt munkást szállító haszonjármű rohant egymásba frontálisan, majd a roncsoknak egy személygépkocsi ütközött, amely az árokba csapódott.

Az ütközések következtében a haszonjármű kigyulladt, a munkások közül négyen ki tudtak menekülni az égő utasfülkéből, ötödik társuk azonban sajnos a roncsban rekedt és elevenen elégett, és ugyancsak életét veszítette a 38 éves mentőasszisztens, akit a helyszínre kiérkező kollégái megállapították, hogy már leállt a szív- és tüdőműködése, hosszú időn keresztül próbálkoztak az újraélesztéssel, sajnos eredménytelenül.

A szerencsétlenség helyszínéről hat személyt szállítottak a Szatmár Megyei Sürgősségi kórházba, három állapota (köztük az egyik mentősé) súlyos és nagyon súlyos.

A baleset pontos körülményeit még vizsgálja a rendőrség.








EZT OLVASTA MÁR?

X