Gumidefekt buktatott le egy bevándorlócsoportot Temes megyében


-A A+

Gumidefekt buktatott le egy csoport illegális bevándorlót Temes megyében – adta hírül honlapján szerdán a határrendészet.

A közlemény szerint az A1-es autópálya Temes megyei szakaszán az autópálya-rendőrség figyelt fel kedd este 22 óra tájban egy, a leállósávon veszteglő kisbuszra. A rendőrökben felmerült a gyanú, hogy a járműben illegális bevándorlók utaznak, ezért azonnal értesítették a határrendészetet.

A helyszínre érkező határrendészek 16 férfit szállítottak ki a járműből, akik szír, iráni és iraki állampolgároknak mondták magukat, és azt állították, hogy Temes megye területén szálltak be a kisbuszba. A járműnek a román-magyar államhatár közelébe kellett volna szállítania őket. Miután a gépkocsi defektet kapott, a sofőr kereket oldott. Arról is beszámoltak, hogy Ausztriába vagy Németországba érvén 1500 és 5000 euró közötti összeget kellett volna fizetniük az embercsempészeknek.

Az ügyet a Temes megyei törvényszék mellett működő ügyészség kezdte vizsgálni. A román hatóságok keresik az embercsempészeket.
EZT OLVASTA MÁR?

X