Kábítószer-kereskedőket fogtak Háromszéken


-A A+

Két háromszéki férfit értek tetten a nyomozók, amint 155 grammnyi amfetamint próbáltak eladni, tájékoztatott a Kovászna megyei rendőrség.

Közlésük szerint a Szervezett Bűnözés Elleni Ügyészség Kovászna megyei területi irodájának nyomozói október 2-án értek tetten két háromszéki férfit, amint magas kockázatú kábítószernek minősülő amfetamint értékesítettek.

A kábítószer-kereskedőket őrizetbe vették, és a Kovászna megyei törvényszék elrendelte a 30 napos vizsgálati fogságba helyezésüket. A két háromszéki férfi ellen magas kockázatú kábítószer birtoklása és azzal való kereskedés vádjával indítottak bűnvádi eljárást.

A kábítószerpiacon amfetamin-származékoknak minősülnek az olyan hallucinogén hatású vegyületek, mint az amfetamin vagyis utcai nevén „speed”, a metamfetamin azaz „ice”, illetve a metilén-dioximetamfetamin (MDMA, Ecstasy). Hatásuk a fogyasztónak biztonságérzetet kölcsönöz és növeli a teljesítményét. Nagy mennyiségű szer fogyasztásakor a használó agresszívvé, ellenségessé válik.

Hosszú távú használat esetén csökken a szerfüggő fizikai és szellemi teljesítőképessége és szervi problémák mutatkoznak rajta. Nagy mértékű fogyasztás esetén felléphet az amfetamin-pszichózis, amely a paranoid skizofréniához hasonlít és öngyilkossági késztetések is előfordulnak. Amfetamin-származékok fogyasztása esetén mindig fennáll a túladagolás és a halál lehetősége!

(Címlapkép forrása: Wikipédia/Radspunk)








EZT OLVASTA MÁR?

X