Fákat, oszlopokat döntött ki a szélvihar Bihar megyében


-A A+

A katonai tűzoltóknak több, a szél által kidöntött fát kellett eltávolítaniuk a keddről szerdára virradó éjszaka Bihar megye útjairól, tájékoztat szerdai közleményében a megye katasztrófavédelmi felügyelősége (ISU).

A tűzoltókat riasztották többek között Nagyváradon, illetve Feketeerdő (Pădurea Neagră), Berettyókohány (Cohani), Úsztató (Păgaia) településekre kellett kiszállniuk, hogy a szél átal kidöntött fákat eltávolítsák az úttestről. Nagyváradon egy személygépkocsira esett rá egy fa, emberi sérülés nem történt.

A katasztrófavédelmi felügyelőség figyelmeztet, hogy Bihar megye szerdán 18 óráig még sárga szélriasztás alatt áll, ezért arra kérik a lakosságot, hogy a károkat megelőzendő távolítsák el a fákról az elszáradt ágakat, illetve ellenőrizzék és rögzítsék megfelelően az épületek rosszul rögzített elemeit, amelyeket szélvihar esetén a szél ledönthet vagy felkaphat.

A tűzoltók azt javasolják ugyanakkor az embereknek, hogy a gépkocsikat lehetőség szerint parkolják távolabb a fáktól, villanyoszlopoktól vagy reklámtábláktól.

(Címlapkép: isubh.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X