Esküvői ajándék: két hét karantén vár egy nagyváradi lagzi több száz vendégére


-A A+

Egy Nagyváradon szervezett esküvő több mint 350 meghívottja karanténba kerül, miután a friss házasok a nászútra készülve koronavírus-tesztet végeztettek, és egyikükről kiderült, hogy fertőzött, írja az ebihoreanul.ro.

A fiatal feleség pozitív teszteredménye miatt járványügyi vizsgálat indult, ő azonban csak férjét jelölte meg közvetlen kontaktként. A vizsgálatot végző orvost azonban kollegái figyelmeztették, hogy két nappal korábban több száz meghívott jelenlétében ünnepelte esküvőjét a fiatal pár. Az eseményről azért lehetett tudomásuk, mert a vőlegény apja a volt Bihar megyei rendőrfőnök-helyettes, Eugen Boc, a násznépnek számos helyi notabilitás is tagja volt, ráadásul a rendőrség eljárást indított az esküvő miatt az engedélyezett létszám meghaladásáért.

A meghívottak Bihar és Máramaros megyéből érkeztek. Mind a 365-en kötelesek két hét karanténba vonulni, illetve a nyolcadik napon tesztet kérhetnek, és ha az negatív, elhagyhatják a lakhelyüket.

A rendőrség hivatalból indított eljárást a betegségek terjesztése elleni intézkedések meghiúsításának gyanújával, miután szombat este a nagyváradi Opera Events rendezvényteremben és annak teraszán 365 személyt találtak, noha beltéren legfeljebb 50-en, kültéren pedig legfeljebb 100-an tartózkodhattak volna a járványügyi előírások szerint. A rendezvényterem működtetőjét 15 ezer lejre bírságolták.

(Címlapkép: Pexels.com)








EZT OLVASTA MÁR?

X