Medve sétált az egyik kelet-magyarországi városban az éjjel


-A A+

Medvét észleltek a miskolci önkormányzati rendészet kamerái vasárnap hajnalban, a rendészek értesítették a rendőrséget, az önkormányzat pedig haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a Bükki Nemzeti Park, valamint a Vadaspark szakembereivel – közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint nem sokkal hajnali háromnegyed 1 előtt tűnt fel az állat az egyik utcán, majd a villamossíneken haladt a város felé, később visszafordult egy másik utcába, végül eltűnt a kamera látószögéből.

Néhány nappal korábban az egyik külvárosi negyedben lakók figyeltek fel medvenyomokra az esőtől felázott, sáros talajon, az egyik kerítésen pedig az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak.

A miskolci önkormányzat arra kérte a polgárőrséget és az önkormányzati rendészet munkatársait, hogy a területen járőrözve fokozottan hívják fel a környéken élők figyelmét az esetleges veszélyekre.

 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy a medvét kerülni kell. A közleményben úgy fogalmaznak: a medvével nem kell barátkozni, bármilyen korú is legyen, a bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van, a legtöbb konfliktus pedig éppen az anyamedvékhez köthető.
EZT OLVASTA MÁR?

X