Le kellett vetkőzniük egy repülő női utasainak, hogy megvizsgálják, szültek-e


-A A+

Az ausztrál hatóságok vizsgálatot indítottak, miután megalázó bánásmódban volt része a Qatar Airways Sydneybe tartó egyik járatán utazó nőknek: leszállították, majd levetkőztették őket, hogy megtalálják az anyját egy repülőtéren hagyott csecsemőnek.

Az Associated Press Origó által idézett híre szerint az eset október 2-án történt a dohai repülőtéren, amelynek egyik mosdójában egy újszülöttet találtak a hatóságok. A Sydneybe tartó járatot emiatt nem engedték felszállni. Az utasokat három órán át várakoztatták, majd leszállították a nőket.

Ezután elkísérték őket egy női orvoshoz, ahol le kellett vetkőzniük, mert a katari hatóságok a koraszülött kisbaba anyját keresték. Ezért a nőknek a fehérneműjüket is le kellett venniük, hogy megvizsgálják, szültek-e nemrég. Amikor visszaengedték őket a fedélzetre néhányan sírtak a megalázó eljárás miatt.

Az ausztrál hatóságok azért indítottak vizsgálatot, mert a megalázott utasok között volt 13 ausztrál állampolgár is. Az incidens hátteréhez tartozik, hogy a házasságon kívüli szex bűncselekmények számít Katarban. Emiatt előfordul, hogy a női vendégmunkások eltitkolják terhességüket, és külföldre távoznak megszülni gyermeküket, mások pedig elhagyják csecsemőjüket, hogy elkerüljék a börtönt.








EZT OLVASTA MÁR?

X