Két afgán meghalt egy vélhetően illegális bevándorlók közti összetűzésben


-A A+

Feltehetően migránsbandák közti összetűzésben vesztette életét két afgán illegális bevándorló, egy harmadik pedig megsérült Arad megyében.

A mentőket és a rendőröket az Aradtól mintegy húsz kilométerre lévő Németság melletti mezőre riasztották, nem messze a dél-erdélyi (A1-es) autópályától. A szántóföldön két hottest feküdt, a segélyhívószámot tárcsázó társuk pedig szintén súlyosan megsérült. Mindhármukat többször megszúrták.

Ramona Lungu, az Aradi Törvényszék sajtószóvivője elmondta, hogy az ügyészség hivatalból indított nyomozást kétrendbeli gyilkosság, illetve gyilkossági kísérlet gyanújával. Feltételezik, hogy az áldozatok egy másik migránsbandával került összetűzésbe, és azok késelték meg őket, a magyar–román határtól mintegy 50 kilométernyire.

A sérült férfit az aradi sürgősségi kórházban megműtötték, és Simina Roz, az intézmény sajtószóvivője szerint túl van az életveszélyen, állapota stabil, eszméleténél. A rendőrök kikérdezik az esetről, amint kihallgatható állapotban lesz.

A közelmúltban a Bihar megyei Ant közelében egy afgán embercsempész szúrt le egy bevándorlót (honfitársát), mert az nem volt hajlandó bemenni a Fekete-Körösbe, mondván, hogy nem tud úszni.

(A nyitókép illusztráció | Forrás: politiadefrontiera.ro)
EZT OLVASTA MÁR?

X