Halálra késeltek egy 21 éves férfit a Hargita megyei Csíkbánkfalván


-A A+

Tragédiával végződött egy helyi lakosok között kialakult konfliktus az éjszakai órákban szombaton a Hargita megyei Csíkbánkfalván. A tettlegességig fajuló nézeteltérés során hasba szúrtak egy 21 éves fiatalembert, aki a kórházba szállítást követően belehalt a sérülésébe.

Több személy között robbant ki konfliktus szombat éjjel a Hargita megyei Csíkbánkfalva egyik utcáján. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a péntekről szombatra virradóra kialakult nézeteltérés során egy helybéli 30 éves férfi késsel megszúrt egy 21 éves csíkmindszenti fiatalembert, aki a kórházba szállítását követően életét vesztette.

A konfliktus résztvevői alkoholos befolyásoltság alatt álltak – mondta el a Maszol érdeklődésére Incze Miklós rendőrségi szóvivőhelyettes. Mint megtudtuk: az elkövető 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték, emberölés gyanújával indítottak ellene eljárást. A helyettes szóvivő szerint az áldozathoz nem hívtak az eset után azonnal mentőt. Hazavitték, és csak utána értesítették a mentőszolgálatot, mert a fiatalember nem érezte jól magát.

Az áldozat egyik távolabbi rokonának elmondása alapján a fiatalember több társával együtt szórakozott, amikor az egyik közeli házban lakó férfival néhányan vitába keveredtek. A fiú nem vett részt a vitában, azt követően ment a helyszínre, hogy értesítették az eseményekről. A konfliktusban részt vevő ismerőseinek akart segíteni, amikor a halálos szúrás érte.

Elvérzett a kórházban

A Csíkszeredai Hargita Megyei Sürgősségi Kórház a Maszolnak küldött tájékoztatása szerint szombat hajnalban szállították be a fiatalembert az intézményben működő Sürgősségi Betegellátó Egységbe, nagy hasi szúrt sebbel, kritikus és sokkos állapotban, masszív vérveszteséggel.

A sürgősségi osztályon felmérték az állapotát, megpróbálták stabilizálni, de alighogy beérkeztek vele, megállt a szíve. Akkor még sikeresen újjáélesztették és felkerült a műtőbe, a műtőasztalon azonban többször újra leállt a szíve, és az ügyeletes csapat erőfeszítései ellenére a fiatalember életét vesztette. A sürgősségen lezajlott első vizsgálatok szerint az áldozat elvérzett, hisz a fő hasi vénáját szúrták át.

Megdöbbenve értesült a történtekről, mondta el lapunk érdeklődésére Csíkszentgyörgy polgármestere, Réti Zsófia (Csíkbánkfalva ide tartozik közigazgatásilag  szerk. megj.). A településvezető szerint a község fiataljait sokkolta az eset. „Nem hiszem, hogy 2020-ban ez a módja egy konfliktus rendezésének” – fogalmazott a község vezetője. Hozzátette: nem ismeri a pontos részleteket, maga is várja a rendőrségi vizsgálatok eredményeit.

(Borítókép: Politia Romana Facebook-oldal)








EZT OLVASTA MÁR?

X