Száj(t)tátó

  • Évente 80 milliárd pár evőpálcika fogy Kínában

    Az erdőirtások egyik okának nevezte az eldobható evőpálcikák gyártását egy északkelet-kínai faipai vállalat vezetője a kínai parlament most folyó ülésszakán: állítása szerint évente 80 milliárd pár pálcikát gyártanak a világ legnépesebb országában.
  • A gyerek helyett a munkáját kéne dicsérni

    Ha egy gyereket személyes adottságai, képességei miatt dicsérünk meg, nem pedig az erőfeszítésért, amit tesz, sokkal jobban fogja szégyellni magát, ha valami nem sikerül neki, különösen, ha önértékelése is alacsony, derül ki az American Psychological Association nemrég publikált kutatási eredményéből.
  • Bűnösnek találták a nőkre éhes rendőrt

    Egy volt New York-i rendőrről kiderült: azt tervezte, hogy nőket fog elrabolni, megerőszakolni, megkínozni, hogy a holttestüket aztán megsüsse és megegye. A szövetségi törvényszék bűnösnek találta.
  • "Akadémikus" lett Bob Dylan

    Az amerikai rockzenészt és költőt az Amerikai Művészeti és Irodalmi Akadémia kedden tiszteletbeli tagjává választotta. Rockzenész még soha nem részesült ilyen elismerésben.
  • Napokon belül nyilvánosan felcsendülnek Antal Timi új dalai

    Az X-Faktor 2012-es évadának legjobb női hangja, Antal Timi Így kellesz című kislemeze március 18-ára várható, a rajta szereplő négy dal két hétig exkluzívan a Deezeren lesz meghallgatható streaming formájában.
  • Nacsa Olivér mégis válik

    Alig több mint egy év házasság után beadta a válókeresetet Nacsa Olivér és felesége, Kiss Zsuzsa. A humorista szerda este, Hajdú Péter Frizbi című műsorában beszélt kapcsolatuk tönkrementeléről.
  • A Dal versenyzői is megpróbálják: Maradj talpon!

    A 20:15-kor kezdődő Maradj talpon! kvízműsorban vasárnap az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának versenyzőit faggatja Gundel Takács Gábor. A Dal tizenegy énekese áll be a körbe.
  • Búcsúzik a Google Reader

    Három hónap múlva, július elsejétől megszűnik a Google RRS-Olvasója néven is ismert Google Reader. A hivatalos magyarázat szerint azért, mert a felhasználók száma egyre csökken.
  • A kokárda elszabott színei

    Kevesen tudják, hogy a ma leginkább elterjedt kokárda bizony egyáltalán nem szabályos, mivel a színek sorrendje nem megfelelő.
  • Petőfi és Kossuth Facebook-üzenetei március idusán

    Mit posztoltak volna saját Facebook-oldalukon, illetve kinek küldtek volna és milyen üzenetet az 1848. március 15-i események főszereplői, ha így kommunikáltak volna akkoriban – erre mutat fel frappánsan elképzelt variánsokat „az északi félteke legjobb történelmi legendákat aláaknázó oldalának Facebook-felülete”, a Tényleg?!.
  • Nem ez az első havas március 15-e

    1962. március 15-én is hóviharral kezdődött a reggel, délelőtt -5 fokot mértek, országszerte gondot okozott a heves szél és sűrű havazás – derül ki az Esti Hírlap politikai napilap aznapi számának címoldaláról.
  • Valóban a Titanic hegedűsének hangszere hevert a padláson

    Egy angliai ház padlásán megtalálták és azonosították a Titanic karmesterének rózsafa hegedűjét. Wallace Hartley egészen addig játszott a hangszeren, amíg a hajó végleg hullámsírba nem merült. Tíz nappal később előkerült holttestéhez rögzítve találtak rá a hegedűre.
  • Átadták Japán leggyorsabb vonatát

    Átadták az utasoknak Japán eddigi leggyorsabb vonatát szombaton, a Sinkanszen legújabb típusa óránkénti  320 kilométeres végsebességre képes.
  • Aranyérmet nyert az Unicum a párlatok világversenyén

    Aranyérmet nyert az Unicum és az Unicum Szilva a kiemelkedő minőségű párlatok világversenyén, a World Spirits Award nevűn - közölte szombat este a Zwack Unicum Nyrt. A jubileumi, tízéves - idén minden eddiginél nagyobb érdeklődésnek örvendő - klagenfurti versenyen a nemzetközi szakemberekből álló zsűri 30 országból 430 minőségi mintát kóstolt.
  • Zuckerberg, a Facebook „atyja” a világ legjobb főnöke

    Az egyik legnagyobb amerikai álláspiaci weboldal, a Glassdoor közzétette idei felmérését a világ legjobb főnökeiről. Több mint 500 ezer, jellemzően multicégnél dolgozó alkalmazott töltötte ki a portál anonim kérdőívét arról, mennyire elégedettek a cégük legfelső vezetésével, illetve konkrétan a vezérigazgató ténykedésével. Az első helyet a Facebook-vezér Mark Zuckerberg érte el.
  • Nem fél visszatérni a színházba a megtámadott igazgató

    Szergej Filin, a moszkvai Nagyszínház balett-társulatának művészeti igazgatója,aki élete végéig viselni fogja arcán a január 17-i savas támadás nyomait és talán sosem nyeri vissza látását a jobb szemére, nem fél visszatérni munkahelyére.
  • Katalin hercegnő fiúval ajándékozná meg Vilmost

    Katalin hercegnő nem tudja, hogy fia lesz-e vagy leánya, de a maga részéről jobban örülne egy fiúnak - ezt a majdani brit uralkodó, Vilmos herceg várandós hitvese személyesen közölte egy vasárnapi ceremónián. A hercegi házaspár az írek védőszentje, Szent Patrick napja alkalmából látogatott el az Ír Gárda első zászlóaljának angliai laktanyájába, és megtekintette az egység ünnepi parádéját.
  • Nyugdíjba készül Gundel Takács Gábor

    A népszerű műsorvezető nem szeretné, ha ő lenne a stáb legöregebb tagja, ezért fontolgatja, hogy még nyugdíjkorhatár előtt visszavonul. Gundel Takács Gábor már terveket szövöget nyugdíjas éveire.
  • Vasárnap Polyák Lilla lett a győztes a „dalosok” közt

    Az Eurovíziós Dalverseny magyar válogatójának, A Dalnak versenyzői vasárnap este a Maradj talpon! kvízműsor különkiadásában mérték össze tudásukat. Aki nem zuhant alá, és ezáltal klipforgatást nyert: Polyák Lilla.
  • Benzingőzfüggő orosz medvék

    Kerozin- és benzingőzfüggővé vált több medve Oroszországban: az állatok előszeretettel lélegzik be mélyen az üzemanyag szagát, hogy azután bódultan heverésszenek.