Nem volt ott az örömapa Orbán Ráhel polgári esküvőjén


-A A+

Orbán Ráhel, a magyar miniszterelnök lánya a pénteki polgári után szombaton délben templomban is örök hűséget esküdött Tiborcz Istvánnak. Ifjú pár péntek délben Budapest XII. kerületi önkormányzatának anyakönyvvezetője előtt mondta ki a boldogító igent. Frigyüket csak két tanú igazolhatja, ugyanis még az örömapa Orbán Viktor sem ment el az eseményre.

A lapnak egy olvasója számolt be a polgári esküvőről. Az illető meglátta a párt a kerület hivatalos házasságkötő terme, a Városmajor utcai Barabás-villa előtt. „Nem volt semmi felhajtás, fotózás, nem láttunk ismert politikust, se testőrt sötét autóval. Vélhetően egy abszolút puritán szertartás volt meghívottak nélkül. Az öltözetük sem tűnt ki" - mesélte a Blikk olvasója, aki néhány fényképet is készített.

Sokkal nagyobb felhajtással, és immár természetesen az örömapa jelenlétében rendezték meg szombaton a Margit körúti ferences templomban az egyházi szertartást. A délben kezdődő ceremóniára elment Kövér László, Pintér Sándor és Eperjes Károly, Balog Zoltán és Szájer József is.

Háromnegyed 1 körül megérkezett az Orbán-család is a helyszínre. A Rómer Flóris utcában egy irodaház parkolóján keresztül, oldalról jutottak be a templomhoz. Előtte a parkolóban fotózkodtak, ölelgették egymást. Délben orgonaszóra megkezdték a templomba vonulást.

Két közjáték is színesítette a programot: egy pizzafutár több pizzával érkezett a templomhoz, azt bizonygatta, hogy rendelése van a címre, de nem engedték be a főbejáraton. Háromnegyed 1 körül pedig egy idős nő ment a templomhoz, hogy elmondja Az Úr angyalát, ahogy minden délben szokta. Kedvesen elküldték, hogy ezt ezúttal egy másik templomban tegye meg.

A meghívott vendégek mellett bámészkodók is gyülekeztek az utca túloldalán, pár tucat szépen kiöltözött, többnyire idős járókelő várta az esküvőt (a templomba nem engedték be őket). Nagyon csalódottak voltak, amiért a menyasszony oldalról ment be a templomba, és ők így nem láthatták. „Megmutathatta volna magát, ha már ilyen szépen kiöltöztünk" – mondta az egyikük.

A magyar miniszterelnök lányának esküvői helyszíne közelében már tíz körül nyüzsgés volt. Elkezdtek a kordonokat kirakni, de közlekedni arrafelé ettől még nyugodtan lehetett. A kordonokat csak a falhoz tették le, de az index.hu tudósítója szerint valószínűleg a templom előtti járdaszakaszt le fogják zárni.

A parkolóban és környékén közterület-fenntartók dolgoztak szorgalmasan: söprögettek, takarítottak. Nem tüntették el még viszont a "Royal Wedding 2013" feliratot, amelyet az E14 aktivistái véstek az aszfaltba.








EZT OLVASTA MÁR?

X