Percek maradtak az ISON üstökös életéből? (ÉLŐ KÖZVETÍTÉS)


-A A+

A legfrissebb fotókon az üstökös vége egyre hegyesebb, ami nem sok jót sejtet az idokep.hu szerint. Egyre nagyobb az esélye, hogy az égitest túl közel került a Naphoz és darabjaira hullott.

Romániai idő szerint 20:25 órakor került a Naphoz a legközelebb az ISON üstökös. Az idokep.hu élőben közvetíti az üstökös útvonalát, melynek során eldől a sorsa is: „túléli” a Nap-közelséget vagy nem? A korábban a generációk óta leglátványosabbnak ígérkező égi látványnak kikiáltott égitest ugyanis túlságosan közel kerülhet a Naphoz, így könnyen Ikarosz sorsára juthat - vélik az idokep.hu munkatársai.

A Naphoz közeledve a vártnak megfelelően egyre fényesebb az üstökös. A csillagászok tűkön ülve figyelik, ahogy közeledik a kritikus találkozás, miközben folyamatosan egymással ellentmondó információk látnak napvilágot: egyszer erősödni, egyszer gyengülni kezd az üstökös fénye.

Délután 6 órakor az üstökös tovább gyorsult, elérve a 326 kilométer per szekundumos sebességet, amellyel a Nap felé száguld. Az elmúlt egy órában több mint fél millió kilométert tett meg.








EZT OLVASTA MÁR?

X