Elindul a világ leghosszabb repülőjárata, ahol az egész személyzet nőkből áll


-A A+

Az indiai állami légitársaság, az Air India nőnap alkalmából indította útjára azt a különleges járatot, amely Új Delhi és San Francisco között közlekedik és amelyen az egész személyzet nőkből áll.

A légitársaság szerint a vasárnap délelőtt elindított járat a leghosszabb, amely csak női személyzettel repül. A Boeing 777-LR útja során 12 300 kilométert fog meg a két város között, körülbelül 16 óra alatt. A visszautat úgy időzítették, hogy a nőnapon, március 8-án érkezzen meg a járat Indiába. A gép személyzete 4 pilótából, és 10 utaskísérőből áll. Ráadásul nem csak ők, hanem a reptéren a járat indításában részt vevő dolgozók is egytől-egyik nők lesznek: a becsekkolást, a biztonsági ellenőrzést és a repülésirányítást is nők fogják végezni.

Az Air India szóvivője, G Prasada Rao azt mondta, hogy Guiness Rekordot szeretnének dönteni a járattal. Ramya Kirti Gupta, a gép egyik pilótája a felszállás előtt arról beszélt, hogy a járattal szeretnék inspirálni a nőket arra, hogy  igyekezzenek sikeresek lenni a férfiak által dominált szakmákban is.

Az Új Delhi-San Francisco útvonalon egyébként decembertől közlekednek a gépek, és a világ egyik leghosszabb, megszakítás nélküli repülőjárata. Az Air India a rekordhosszú járaton kívül összesen 22, csak női személyzettel repülő gépet szeretne elindítani nőnapon, írja a Sydney Morning Herald.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X