Hivatalos: házi őrizetbe kerültek Pui Béláék


-A A+

Elutasította csütörtökön a Hargita megyei törvényszék az ügyészek fellebbezését, így a fogdából házi őrizetbe került idősebb és ifjabb Pui Béla – derül ki az igazságügyi minisztérium honlapján közzétett határozatokból (részletek itt és itt).

A székelyudvarhelyi alvilág két ismert alakjának ügyvédei korábban kétszer is kérték a védenceik elleni kényszerintézkedés enyhítését. Ezt a székelyudvarhelyi bíróság mindkét alkalommal jóváhagyta, ám a törvényszék mind a kétszer elfogadta az ügyészek fellebbezését, így a két férfinak rács mögött kellett maradnia.

Puiék harmadik próbálkozása már sikeresnek bizonyult: a bíróság ismét házi őrizetre váltotta az előzetes letartóztatásukat, és ezúttal a Hargita megyei törvényszék már nem fogadta el az ügyészek fellebbezését.

A két férfi tavaly november óta ült a csíkszeredai fogdában. Egy székelyudvarhelyi vállalkozó késvillantással kísért megfenyegetése miatt tartóztatták le őket. Lehet, hogy nem sokat maradhatnak otthon, mert időközben újabb bűnvádi eljárás indult ellenük.








EZT OLVASTA MÁR?

X