Házkapukat rongáltak ittas sofőrök húsvétkor Hargita megyében


-A A+

Ittasan ült kormányhoz több Hargita megyei autó húsvét első- és másodnapján. Több baleset is történt emiatt, a legsúlyosabb Székelyvarságon.

A Hargita megyei rendőrség sajtóirodájának keddi beszámolója szerint egy 18 éves székelyvarsági fiatal hazafelé tartott húsvéthétfő hajnalán. A tapasztalatlan, ittas sofőr rosszul vett be egy kanyart, járműve lesodródott az úttestről, és a 189-es számú ház kapujába fúródott.

A balesetben súlyosan megsérült a jármű egyik, 22 éves utasa, és enyhébb sérüléseket szerzett a sofőrön kívül további két utas, egy 19 éves és egy 16 éves fiatal is. Az áldozatok mindannyian székelyvarságiak. Az autóban és a ház kapujában összesen 7000 lej értékű kár keletkezett. A sofőr leheletében 0,32 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki a szonda.

Szintén hétfőn hajnalban, és szintén ittas vezetés miatt egy másik baleset is történt. Egy 19 éves oroszhegyi lány egy kanyarban lesodródott az autójával az úttestről a község területén, és a jármű egy hídfőnek ütközött. A sofőr megsérült, a székelyudvarhelyi városi kórházba szállították, ahol vért is vettek tőle alkoholémia megállapítására.

Egy harmadik baleset vasárnap délután történt, és nagyon hasonlít a székelyvarságira. Ez 19 éves csíkszeredai fiatal, ittas állapotban Homoródkeményfalván rosszul vett be egy kanyart, és a jármű a 16-os szám alatti ház kapujába fúródott. Szintén a székelyudvarhelyi városi kórházba szállították vérvételre.

Mindhárom baleset ügyében ittas vezetés és gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indított vizsgálatot a rendőrség.








EZT OLVASTA MÁR?

X