Filmbe illő autós üldözés volt Hargita megyében


-A A+

Őrizetbe vett szerdán a Hargita megyei rendőrség egy 42 csíkszentmártoni férfit, aki jogosítvány nélkül, ittasan vezetett egy gépkocsit. A sofőr elhajtott, amikor igazoltatni akarták, végül egy parkolóban sikerült sarokba szorítani és elfogni.

A gyanúsítottat Csíkkozmáson, a Gyár utca és a DNE 578 jelzésű út kereszteződésénél intették le a helyi rendőrőrs járőrei. A sofőr azonban nem állt meg, beletaposott a gázpedálba, és kikanyarodott az országútra, Csíkszentmárton irányába.

Az ittas férfi ütközött az európai úton egy szabályosan közlekedő kamionnal, majd folytatta az útját, és 300 méterrel odébb, egy parkolóban próbált menedéket keresni. A rendőrök azonban a nyomában voltak, szolgálati autóikkal elállták az útját, a férfit pedig őrizetbe lették. Megszondáztatták, és a műszer 0,82 mg/l légalkohol-koncentrációt mutatott.

A férfi ellen ittas és jogosítvány nélküli vezetés miatt indul eljárás – tájékoztatott a Hargita megyei rendőrség. Előzetes letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság.








EZT OLVASTA MÁR?

X