Hargita megye: autós üldözés után fogták el az illegális farakomány szállítóit


-A A+

Autós üldözés után fogtak el a rendőrök két homoródszentpáli fiatalt, akik kísérő dokumentumok nélkül szállítottak farakományt az autóikban. A rakományt elkobozták, jogosítványaikat felfüggesztették, egyiküket pedig 5000 lejre bírságolták.

A Hargita megyei rendőrség pénteki beszámolója szerint csütörtök este 21.30 körül a járőreik a birtokukban lévő információk alapján meg akartak állítani és át akartak vizsgálni két gépkocsit Homoródszentmárton körzetében. Ám a két sofőr nem tett eleget a felszólításnak, továbbhajtottak.

A járőrök üldözőbe vették a két gépkocsit. Az egyik sofőr öt kilométer megtétele után elhagyta a járművet, és futva próbált menekülni, őt fogták el korábban. A másik egy darabig még próbált autóval egérutat nyerni, de végül őt is utolérték és igazoltatták a rendőrök.

Így derült ki, hogy egyik 18, a másik 22 éves, mindketten homoródszentpáliak, és azért nem álltak meg, mert az autójukban lévő farakománynak nem voltak kísérő dokumentumai. Egy helyszínre hívott erdész megállapította, hogy a 2,16 köbméternyi illegális farakomány értéke 324 lej.

A járőrök a szállítmányt elkobozták. Mivel  a fiataloknem álltak meg a hatósági felszólításra, jogosítványaikat 30 napra felfüggesztették, a 18 éves fiút pedig 5000 lejre bírságolták.








EZT OLVASTA MÁR?

X