Négy testvér is meghalt a Beszterce folyónál történt tömegszerencsétlenségben


-A A+

Gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt bűnvádi eljárást indított az ügyészség a Neamţ megyei baleset ügyében.

A csütörtökre virradóra történt balesetben kilencen vesztették életüket, egy személy pedig megsérült, miután a furgon, amelyikben utaztak, a Beszterce folyóba zuhant. A hírtelevíziók beszámolói szerint a halálos áldozatok közül négyen testvérek voltak, és a többiek is rokoni kapcsolatban álltak.

A kilenc férfi jó ideje dolgozott napszámosként – feketén – az ország különböző régióiban. Csak így tudták eltartani a családjukat, mert Neamţ megyében nem találtak munkát. A héten Arad megyében facsemetéket ültettek, szerda este tértek haza szülőfalujukba az ortodox húsvéti ünnepekre.

Piatra Neamt közelében a furgon - feltételezhetően egy durrdefekt következtében - lesodródott az útról, átszakította a korlátot és egy csatornába zuhant, amelyikben a Beszterce folyó vize folyik két víztározó között. A jármű egyetlen utasának – aki a sofőr mellett ült – sikerült kiszabadulnia, és a partra jutnia. Hét személy holttestét a partra emelt furgonban találták meg, két holttestet pedig a csatorna több méter mély vizében. A munkások feltehetőleg azért nem tudtak kimenekülni a vízbe esett járműből, mert a furgonnak nem voltak ablakai.








EZT OLVASTA MÁR?

X