Bíróság elé állították az idős férfit félholtra verő fiatalokat


-A A+

Bíróság elé állították azt a két fiatalembert, aki március 31-én brutális kegyetlenséggel eszméletlenre vertek egy 66 éves férfit egy brassói aluljáróban. Emberölési kísérlettel vádolják, és akár 12 év börtönre ítélhetik őket.

Mint korábban írtuk, az incidenst egy térfigyelő kamera rögzítette. A felvételen látszik, hogy a két fiatal lelöki a férfit a lépcsőkön, majd ütlegelik és rugdossák, amíg eszméletét veszti. Egyikük azután is többször beletaposott az áldozat arcába, amikor már nem is mozdult.

A 66 éves férfit egy közeli cég biztonsági embere mentette meg, aki értesítette a rendőrséget. A támadók az őr láttán elmenekültek, de rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették őket. Kihallgatásukkor azt állították, nem is ismerik az áldozatukat. Egyikük azt vallotta: olyan részeg volt, hogy nem is emlékszik az aluljáróban történtekre. A másik gyanúsított szerint azért verték meg az idős férfit, mert tett rájuk egy megjegyzést az utcán.

Adrian Ceplinschét és Mircea Mihai Constantint az ügyészek előbb csak súlyos testi sértéssel gyanúsították, később megváltoztatták a bűncselekmény jogi besorolását. „Lehet, nem állt szándékukban megölni az áldozatukat, de bizonyíthatóan vállalták azt a kockázatot, hogy a megvert férfi meghalhat” – nyilatkozta Adrian Aldea, a Brassó megyei törvényszéki ügyészség a Mediafaxnak.

A kórházba szállított 66 éves férfinek eltört egy csigolyája, kis híján lebénult, és több fogát elveszítette. Dumitru Neculai esete példátlan szolidaritási hullámot váltott ki az országban, 20 ezer eurós pénzadomány gyűlt össze a támogatására.

A férfit jelenleg a brassói pszichiátrián kezelik, és hamarosan egy Focșani megyei idősotthonba kerül. Az adománygyűjtés kezdeményezője, egy bukaresti orvos közölte, hogy nyugdíjat is fog kapni, és élete hátralévő részét biztonságban fogja leélni.








EZT OLVASTA MÁR?

X