Filmbe illő jelenet főszereplője volt egy 75 éves fuvaros


-A A+

Tizennégyezer lej értékű, zárjegy nélküli cigarettát találtak annak a 75 éves férfinak a szekerében - lucerna alá rejtve - aki rendőri felszólításra sem állt meg. Az idős férfi a lovak közé csapott majd leugrott a „száguldó” járműről. A rendőrök 8 figyelmeztető lövést adtak le.  

Filmbe illő jelenet történt csütörtökön este a Botosani megyei Darabani körzetében. A határmenti településen közelében, mintegy 300 méterre az ukrán határtól a határrendészek egy magányosan haladó szekeret észleltek. Amikor közelebb kerültek a járműhöz felszólították annak vezetőjét, hogy álljon meg. A fuvaros ekkor a lovak közé csapott és a felgyorsuló járműről leugorva, a szürkületet és a magas növényzetet kihasználva megpróbált eltűnni. A határrendészek ekkor 8, függőleges figyelmeztető lövést adtak le. 

A határrendészek meglepetése óriási volt, amikor sikerült elfogniuk és azonosítaniuk a férfit: a 75 éves román állampolgárságú Nicolae A.-t. A szekér aljában - egy vastag réteg lucernaszéna alatt - hat, fekete fóliával összekötött csomagot találtak. A darabani határrendészeti központban felbontották a csomagokat, amelyekben 2 990 karton, Ashima márkájú cigaretta volt. A csempészárú teljes értéke 14 000 lejre rúg.

A lebukott idős férfi elmondta, egy ismeretlen férfi bérelte fel a Prut folyó mellől Baranca faluig szállítsa a csomagokat. A fuvarért 500 lejt kapott volna. 

 








EZT OLVASTA MÁR?

X